НОВИНИ

ЦСКА извоюва трудна победа над Ботев в Пловдив

Милен Костов
от Милен Костов
22:07, 22.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
цска извоюва трудна победа ботев пловдив
Слушай новината

ЦСКА победи Ботев Пловдив с 2:1 в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Джонатан Линдсет и Дюкенс Назон се разписаха за победителите.

"Армейците" поведоха в 21-ата минута. Матиас Фаетон проби по левия фланг и върна по земя в наказателното поле. Донатан Линдсет стреля от движение за 1:0.

В края на първото полувреме Дюкенс Назон стреля в лявата греда. Иван Турицов изпрати топката в противниковата врата, но попадението му бе отменено поради засада на Марселино Кареасо в хода на нападението.

След почивката гостите получиха дузпа, след като Антоан Бароан спря с ръка удар с глава на Амос Юга. Първоначално главният съдия Георги Давидов не отсъди 11-метров наказателен удар, но промени решението си след намесата на ВАР. Дюкенс Назон удвои аванса на "червените" с точно изпълнение.

Пловдивчани намалиха изоставането си в 79-ата минута. Ивелин Попов изведе Константинос Балоянис в наказателното поле. Полузащитникът стреля с едно докосване, за да оформи крайния резултат.

На два пъти срещата бе прекъсвана заради димът, който идваше от пиротехниката на домакинските привърженици на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. След последния съдийски сигнал наставникът на столичани Нестор Ел Маестро се строполи на земята, след като бе уцелен в главата с предмет, хвърлен от трибуните.

С неприятен и неприемлив инцидент завърши оспорваният двубой между Ботев Пд и ЦСКА София, в който “червените” надделяха с 2:1 като гости.

“Нещо ме удари, докато ние празнувахме. Леко ме нарани, не е толкова зле”, заяви сърбинът след срещата с усмивка.

ЦСКА се изкачи до 3-ото място в класирането с актив от 18 пункта. Ботев Пловдив остава на 11-ата позиция в подреждането с 9 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК: Украинският земеделски внос отговаря на всички европейски изисквания за качество
ЕК: Украинският земеделски внос отговаря на всички европейски изисквания за качество
Арестуваха българи за телефонни измами в Гърция
Арестуваха българи за телефонни измами в Гърция