НОВИНИ

ЦСКА: Каранга финализира документи в Бразилия, очаква се да лети за Европа в следващите дни

цска каранга финализира документи бразилия очаква лети европа следващите дни
bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 26.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА използва клубния сайт, за да внесе малко повече яснота около включването на новото попълнение Фернандо Каранга в зимната подготовка на "червените", която продължава с пълна сила в Турция.

Трансферът на бразилеца беше анонсиран още преди десет дни, но оттогава насам нападателят така и не се присъедини към своите нови съотборници, които продължават да се готвят в южната ни съседка.

След вчерашното поражение с 0:1 от иранския Трактор в контролна среща от ЦСКА все пак уточниха, че Каранга все още се намира в родната Бразилия, където "финализира документи" и се очаква в близките няколко дни да отлети за Европа.

"Поради големия интерес около трансфера на Фернандо Каранга, бихме искали да уточним, че футболистът финализира документи в родната си Бразилия, като се очаква да лети за Европа в следващите дни. Ръководството беше наясно, че предстои забавяне, но за да се избегнат поредни медийни спекулации около трансфера, беше взето решение, сделката да бъде обявена веднага след подписването на договора. Нека не забравяме, че практика на Запад е нови футболисти да бъдат обявявани предварително, а пристигането им да следва седмици по-късно", уточниха от ръководството на "червените".

В същото време тренировките за ЦСКА в Турция продължават, а идния вторник (30 януари) футболистите на Нестор Ел Маестро ще изиграят и още една контрола, в която съперник ще бъде отборът на Тренчин, който понастоящем заема 5-о място в словашкото първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пирогов" за Даная: Специализантът е действал по съвест, въпреки че е допуснато административно нарушение
"Пирогов" за Даная: Специализантът е действал по съвест, въпреки че е допуснато административно нарушение
Сакраменто без Александър Везенков победи драматично Голдън Стейт
Сакраменто без Александър Везенков победи драматично Голдън Стейт