НОВИНИ

ЦСКА надви Левски във Вечното дерби за седми пореден успех в НБЛ

"Червените" се наложиха у дома с 81:67 и вече с баланс 12-3 се доближиха само на един успех от лидера в класирането Черноморец Бургас

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:45, 08.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
цска надви левски вечното дерби седми пореден успех нбл
Слушай новината

Отборът на ЦСКА спечели Вечното дерби срещу от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ), след като "червените" се наложиха с 81:67 (18:17, 20:15,21:15, 22:20) у дома.

Състезателите на Росен Барчовски оправдаха ролята си на фаворит в двубоя и закономерно регистрираха седмия си пореден успех в първенството, докато в същото време "сините" инкасираха десетата си поредна загуба.

В залата на ЦСКА домакините очаквано започнаха срещата мотивирано и в началните минути се откъснаха в резултата при 15:8, но с помощта на опитните Златин Георгиев и Асен Великов Левски се върна в играта и така първата четвърт приключи при аванс от само точка в полза на "армейците" - 18:17.

До почивката гостите стояха равностойно на паркета, но серия от шест безответни точки на ЦСКА направи резултатът 32:26, а тази разлика се задържа до края на втората част, която приключи при 38:32 за домакините.

През второто полувреме "червените" вдигнаха нивото си на игра и започнаха все по-успешно да ограничават своя съперник в стрелбите, докато в същото време те продължиха да увеличават преднината си, която за пръв път стана двуцифрена при 42:32 и от този момент нататък всякаква интрига в мача на практика липсваше.

В оставащото време до края баскетболистите на ЦСКА все така се откъсваха в резултата, като в един момент техният аванс достигна 20 пункта при 67:47 в хода на заключителните 10 минути. Това позволи на старши треньора Росен Барчовски да даде шанс за изява на част от по-младите си състезатели, които се включиха силно, докато Левски съумя да стопи част от пасива си за крайното 81:67 в полза на "червените".

Брандън Йънг и Венцислав Петков станаха най-резултатни за победителите с по 17 точки, докато младият Виктор Гергов записа 13 от пейката, а Георги Боянов приключи с "дабъл-дабъл" - 11 точки и 11 борби.

За Левски Зейн Ноулс вкара 15 пункта и добави 12 борби, за да оформи "дабъл-дабъл" срещу бившия си тим, а Лъчезар Димитров се отчете с 13 точки.

В класирането ЦСКА е на второто място с баланс 12-3, докато Левски е на предпоследната 11-а позиция с актив от 4 успеха и 11 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът защити военния министър след скандала за водосвета на Богоявление
Премиерът защити военния министър след скандала за водосвета на Богоявление
Миньор 2015 приема Балкан Ботевград в обновената зала „Борис Гюдеров“ на 17 януари
Миньор 2015 приема Балкан Ботевград в обновената зала „Борис Гюдеров“ на 17 януари