НОВИНИ

ЦСКА надви Тренчин за първи успех на турска земя

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:52, 30.01.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
цска надви тренчин първи успех турска земя
Слушай новината

Отборът на ЦСКА записа първия си успех в контролите по време на подготвителния лагер в Белек, Турция, след като надигра с 2:0 словашкия Тренчин.

И двете попадения на "червените" паднаха след почивката, като любопитното е, че те бяха първи за момчетата на Нестор Ел Маестро по време на престоя им на турска земя, тъй като в предишните два двубоя те отстъпиха на полския Корона Киелце с 0:2 и на иранския Трактор с 0:1.

Днешният двубой срещу Тренчин отново не започна лесно за "армейците", тъй като през първото полувреме предимството беше на страната на петия във временното подреждане в шампионата на Словакия. Най-близо до гола бе сърбинът Ниегош Купусович, чийто удар в 35-ата минута се отби от напречната греда на вратата, пазена от Густаво Бусато.

След почивката словаците все пак успяха да пратят топката във вратата на ЦСКА, но попадението на Ейнел Соарес в 52-ата минута бе отменено заради засада.

Няколко секунди по-късно пък родният тим успя да излезе напред резултата чрез Тобиас Хайнц, който с прецизен изстрел от дъгата на наказателното поле даде аванс на столичани.

Пет минути преди края на редовното време "червените" стигнаха и до втори гол, а негов автор стана завърналият се в тима след неуспешен опит за трансфер в Кипър Дюкенс Назон. Хаитянинът получи топката в наказателното поле, овладя я и с диагонален удар беше точен за 2:0.

По този начин ЦСКА стигна до първата си победа в Турция от третия си опит, а в последната си проверка в южната ни съседка "армейците" ще премерят сили с чешкия Бохемианс тази събота (3 февруари).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сравнение на Флоренция с "лека жена" предизвика възмущение
Сравнение на Флоренция с "лека жена" предизвика възмущение
От минус 12 до 20 градуса през февруари
От минус 12 до 20 градуса през февруари