НОВИНИ

ЦСКА победи Локомотив (София) в здрава битка на "Армията"

цска победи локомотив софия здрава битка армията
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 02.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА победи като домакин Локомотив (София) с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на шампионата.

На стадион "Българска армия" домакините откриха резултата в 44-ата минута. Жорди Кайседо овладя топката малко след централния кръг и центрира към Йоан Баѝ, който овладя, напредна в наказателното поле на "железничарите" и реализира с удар между краката на Александър Любенов.

Голът бе отменен от ВАР, тъй като при овладяването на кълбото от страна на Кайседо, еквадорският нападател на "червените" е играл с ръка.

Второто полувреме започна вихрено на състава на Стойчо Младенов, който реализира попадение в 46-ата минута. Йоан Баѝ изведе Георги Йомов зад отбраната на Локомотив, а бързоногото крило не прояви егоизъм и продължи топката към Кайседо, който вкара в опразнената врата за 1:0.

Гостите от столичния квартал "Надежда" вкараха топката в мрежата в 71-ата, когато Октавио стреля от границата на наказателното поле, Густаво Бусато се намеси неубедително и Александър Александров прати отбитата топка във вратата на ЦСКА. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като нападателят на столичните “железничари" е бил в положение на засада.

Крайното 2:0 в полза на "червените" оформи Георги Йомов в добавеното време на време на срещата, след като засече с десния си крак центриране на Баѝ по земя в пеналтерията на локомотивци.

Победата изкачи "армейците" на второто място в класирането с актив от 32 точки, на 7 пункта за лидера Лудогорец. Локомотив (София) остава в зоната на изпадащите с 18 точки от 17 изиграни срещи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС наложи нови санкции на Беларус
ЕС наложи нови санкции на Беларус
БНТ със специално студио за първото заседание на 47-ото НС
БНТ със специално студио за първото заседание на 47-ото НС