НОВИНИ

ЦСКА показа екипа за сезон 2023/24, вдъхновен от 75-годишния юбилей на клуба

цска показа екипа сезон 2023 вдъхновен годишния юбилей клуба
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 24.06.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА показа за първи път титулярния си екип за сезон 2023/24, като дизайнът на фланелката е посветен на 75-годишнината от създаването на "Червения клуб".

По този повод надписите и емблемата на "армейците" в новия им екип са оцветени в златно.

Мотото на юбилейната кампания на ЦСКА "Родени за величие" също намери място на екипа, като той ще седи гордо на гърба на тениската на футболистите.

От вътрешната страна на екипа пък е изрисувана една от най-паметните снимки в историята на клуба, а именно първия триумф на ЦСКА.

Един от българските символи - шевицата също е преплетен в дизайна на фланелката, като "червените" споделят, че той представя "идеята за семейството".

От днес новият екип на ЦСКА е наличен и в официалния фен магазин на стадион "Българска армия", а желаещите могат да го закупят и онлайн.

Ето го и официалното съобщение от ЦСКА:

"В годината, в която великият ЦСКА навърши 75 г. създаването на фланелка, която да представи клуба подобаващо, беше дълг.

Неслучайно, по случай юбилея, надписите и емблемата са в златно – цветът, който се вписва съвършено в идеологията на най-успешния българския футболен отбор. С най-много титли и най-много успехи на международната сцена около ЦСКА винаги е греел златният ореол на величието.

Идеята за това величие е подчертана на две места в новия екип. Мотото на юбилейната кампания съвсем естествено намери място и във фланелката за сезон 23/24. На гърба на тениската е изобразен надписът "Родени за величие", за да ни напомня, че от създаването ни през 1948 г. предначертаният път е един – към сиянието на най-високото стъпало. От вътрешната част на фланелката пък е изрисувана една от най-паметните снимки в историята ни, запаметила триумфа на първия отбор на ЦСКА.

През годините обаче клубът се е трансформирал в институция, символизираща много повече от спортни успехи. ЦСКА е бил и ще продължи да бъде ПОВЕЧЕ ОТ ОТБОР. Доказваме го непрекъснато на и извън терена. Във футбола, но и в живота всички "армейци" сме едно цяло. Едно семейство. Готово винаги да се жертва за отбора и за другия. Идеята за семейството е представена чрез един от най-българските символи – шевицата. Чрез хилядолетния "Канатица" отново искаме да заявим своята обич и привързаност към България и нейните богати култура, история и традиции. Именно затова решихме да запазим като бродиран детайл и миналогодишната глаголица, чрез която изписваме ЦСКА на древния език".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След поредна гонка: Бургаски полицаи задържаха над 70 мигранти в камион
След поредна гонка: Бургаски полицаи задържаха над 70 мигранти в камион
Ангел Кодинов остана 5-и във финал "А" на 500 метра едноместно кану на Европейските игри
Ангел Кодинов остана 5-и във финал "А" на 500 метра едноместно кану на Европейските игри