НОВИНИ

ЦСКА с още две контроли, фенове от цял свят даряват средства

цска две контроли фенове цял свят даряват средства
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 04.02.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА ще изиграе два приятелски мача преди подновяването на срещите от футболното първенство и Купата на България през пролетния дял.

В неделя (6 февруари) "армейците" ще се изправят срещу Литекс в учебна игра на клубната база в Панчарево.

Ден по-късно 31-кратните шампиони на България ще посрещнат Царско село в контрола на стадион "Българска армия". Двубоят ще стартира в 15.00 часа.

Възпитаниците на треньора Стойчо Младенов подновяват мачовете си от вътрешния шампионат следващата неделя (13 февруари), когато гостуват на Локомотив (София). Срещата ще се играе на стадион "Васил Левски" от 16.30 ч.

Междувременно в сайта на клуба обявиха, че привържениците са дарили близо 150 000 лв. в първите 48 часа от дарителската кампания, която бе организирана по тяхна инициатива след осъдителното решение на КАС и ФИФА по делото "Бенжелюн". Новината разкри изпълнителният директор на клуба Филип Филипов.

"Това е една голяма помощ на феновете за нас, защото в този момент, когато собствениците правят всичко възможно за построяването на нов стадион, за изграждането на един силен отбор, изведнъж изскача една огромна сума в размер на 3 млн. лв., която трябва да се плати поради грешка на други ръководства. Това са непредвидени пари, които трябва да се платят, и не е никак лесно", сподели Филипов.

Повече от 2000 фенове на "армейците" от цял свят са изпратили парични преводи, с които да помогнат.

"Ценното в тази кампания е, че тя е инициирана изцяло от феновете, а безценното е големият брой преводи, които постъпват не само от цяла България, но и от различни точки на света. Това показва колко голям брой хора са съпричастни с ЦСКА, колко много хора от сърце даряват пари и помагат на клуба", коментира още Филипов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София и Скопие честват 150 години от рождението на Гоце Делчев
София и Скопие честват 150 години от рождението на Гоце Делчев
Болници в Пловдив настояват за спешна финансова помощ
Болници в Пловдив настояват за спешна финансова помощ