НОВИНИ

ЦСКА се доближи на точка от Лудогорец след разгром над Хебър

Милен Костов
от Милен Костов
19:50, 04.05.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
ЦСКА
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

ЦСКА победи Хебър с 4:0 в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Дюкенс Назон се отличи с две попадения за победителите и доближи тима си на точка от Лудогорец в класирането.

На трибуните на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик бяха изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов, неговият колега при "червените" Стоян Орманджиев и бившият футболист на Хебър Владимир Гаджев, който завърши кариерата си при пазарджиклии.

Столичани откриха резултата след едва 263 секунди игра. Дюкенс Назон преодоля противниковия страж Петър Дебарлиев и се разписа на празна врата.

Възпитаниците на Саша Илич покачиха аванса си в 13-ата минута. Тибо Вион изведе Лазар Туфегджич сам срещу вратаря и сръбският халф направи резултата 2:0.

Дюкенс Назон удвои головата си сметка в 28-ата минута. Нападателят стреля по земя, но Петър Дебарлиев не успя да улови топката и кълбото се озова във вратата му.

След почивката гостите продължиха да бележат. Владимир Вълков отсъди дузпа за нарушение на резервата Георги Вълчев срещу Юрген Матей. Иван Турицов се разписа от бялата точка.

ЦСКА остава на втората позиция в класирането със 70 точки и скъси разликата с лидера Лудогорец само на точка. Хебър заема предпоследното 15-о място в подреждането с 20 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С възпоменателно шествие в Благоевград отбелязаха годишнината от гибелта на Гоце Делчев
С възпоменателно шествие в Благоевград отбелязаха годишнината от гибелта на Гоце Делчев
Бащата на стрелеца от Белград ще се изправи пред съда утре
Бащата на стрелеца от Белград ще се изправи пред съда утре