НОВИНИ

ЦСКА ще разчита на завръщащите се фенове в търсене на първа победа при Томаш

"Червените гостуват на столичния си съперник Локомотив София.

цска победи локомотив софия здрава битка армията
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:44, 16.09.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

С двубоя между Локомотив София и ЦСКА ще бъде сложен край на изтегления 12-и кръг в Първа лига. Мачът между двата тима на стадиона в квартал „Надежда“ започва в 19:45 часа.

„Червените“ са в крещяща нужда от точки, заемайки предпоследното място в класирането с едва три точки от първите си шест мача. Слабото представяне доведе до треньорска рокада и раздяла с Томислав Стипич. На негово място дойде Александър Томаш, който доскоро водеше Спартак Варна – един от отборите, нанесли загуба на „армейците“ през кампанията. Томаш дебютира с поражение от Ботев Пловдив с 0:1 именно на „Локомотив“ в столицата и ще се опита да се реваншира на същия стадион, но срещу традиционния домакин там Локомотив София.

ЦСКА ще разчита за първи път през сезона на своите верни привърженици след наказанието, наложено заради ексцесиите в баража за Европа срещу ЦСКА 1948 в края на миналия сезон. „Червените“ фенове изкупиха на бърза ръка билетите за гости в „Надежда“, както и допълнителните пропуски, отпуснати от Локомотив.

Воденият от Иван Колев тим на „железничарите“ със сигурност ще се опита да развали и втория мач на Томаш начело на ЦСКА. Локомотивци тръгнаха с разгромна загуба от Левски с 1:6 у дома, но след това стабилизираха изявите си на терена, като имат две победи, две загуби и три равенства от началото на сезона. Ще е любопитно да се види срещу какъв състав ще трябва да се справя Локо София, след като ЦСКА привлече няколко футболисти в края и след трансферния прозорец, включително Джеймс Ето‘о от Ботев, Илиан Илиев-младши и бившия капитан на Лийдс Лиъм Купър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо гарата в Дупница се наводнява след по-силен дъжд?
Защо гарата в Дупница се наводнява след по-силен дъжд?
Сериалът "Шогун" спечели голямата награда "Еми"
Сериалът "Шогун" спечели голямата награда "Еми"