НОВИНИ

ЦСКА ще се опита да спре победната серия на Черно море

черно море без трима основни футболисти визитата цска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:38, 26.08.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Два мача от програмата на 7-ия кръг в Първа лига ще се изиграят днес. От 19:00 часа новакът Крумовград посреща Локомотив София на базата в Коматево, а от 21:15 часа ЦСКА е домакин на един от лидерите в таблицата Черно море на стадион "Българска армия" в столицата.

"Червените" спряха негативна серия в миналия кръг, постигайки дебютен успех по ръководството на завърналия се на треньорската скамейка Нестор Ел Маестро. "Армейците" надвиха Ботев Враца с 2:0 като гост и ще се опитат да продължат с победите срещу един от най-добре представящите се отбори от началото на сезона в лицето на Черно море. "Моряците" започнаха кампанията със самочувствие и спечелиха пет от първите си шест мача. Нещо повече - тимът на Илиан Илиев е в серия от пет последователни успеха след зрелищното 3:3 на старта с Арда в Кърджали. В тези пет поредни победи влизат успехите над шампиона Лудогорец с минималното 1:0 в миналия кръг и гръмкото 5:1 при гостуването на Славия.

По-рано през деня Крумовград ще търси трета последователна победа в първенството, след като в последните два кръга надви ЦСКА 1948 в Коматево и Ботев Пловдив на "Колежа". Любопитното е, че и двете победи на новаците доведоха до треньорски рокади при "червени" и "жълто-черни". Крумовград е шести в таблицата с девет точки, с три повече от отбора на Локомотив София, който загуби четири от първите си шест двубоя под ръководството на новия старши треньор Стойчо Стоев. В последните си две срещи "железничарите" инкасираха минимални поражения от Арда и Хебър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подменят контейнерите за смет в "Младост"
Подменят контейнерите за смет в "Младост"
Русия свали дрон, насочен към Москва
Русия свали дрон, насочен към Москва