НОВИНИ

ЦСКА София лидер в първенството след успех над Ботев (Враца)

bnt avatar logo
Източник: БНР
21:26, 22.08.2020
Чете се за: 01:18 мин.
Български футбол
цска софия лидер първенството успех ботев враца
Снимка: Спортал

ЦСКА София оглави класирането в елита на българския футбол, след като постигна втора победа в третия си мач- 2:1 над Ботев (Враца) като гост. Столичани имат 7 точки и изпревариха носителя на Купата на страната Локомотив (Пловдив), който вчера победи Славия като гост. Врачани пък остават с 3 точки , постигнати на старта срещу шампиона Лудогорец.

ЦСКА София имаше сериозно превъзходство в големи периоди и можеше да стигне и до по-убедителна победа. В предишния кръг момчетата на треньора Стамен Белчев взеха победата със същия резултат над Ботев (Пловдив).

Рафаел Енрике откри резултата в 17-ата минута, след като Греъм Кери получи топката на левия фланг напълно сам. Овладя спокойно и центрира, където Енрике и Юрген Матей чакаха топката и буквално бяха смачкали в сандвич по между си опитващия се да изчисти Венцислав Керчев.

В първите 15 минути гостите от София пропуснаха три чудесни положения, като само в рамките на 30 секунди това направиха Али Соу и Валентин Антов. Логично вялата и неангажирана игра на врачани донесе и попадението за ЦСКА-София малко по-късно.

Домакините опитаха да реагират по някакъв начин, но в 22-ата минута можеха да пуснат и втори гол. Греъм Кери изведе Али Соу и той преодоля вратаря, а после му върна топката. Кери стреля, но слабо и анемично, а пред голлинията новото попълнение Димитър Буров я изчисти от голлинията.

Но врачани възстановиха равенството след неубедителна намеса на вратаря Бусато при центриране от дясно. Атанас Зехиров проби и ценгтрира до първа греда, стражът боксира навътре, а там защитата на ЦСКА-София не реагира. Генов беше най-бърз и от 2 метра прати топката в мрежата.

В 53-ата минута Петър Атанасов получи топката пред наказателното поле, но се спря, макар Валентин Антов да го застигна. Атанасов стреля по диагонала, но леко и вратарят изби в корнер. Десетина минути преди края Белтраме, който се появи малко по-рано на терена, получи свалена топка от Соу, но ударът на италианеца мина над горната греда.

В 73-ата минута Али Соу отново изведе ЦСКА-София напред, след като се пребори с Керчев и падайки прати прехвърлящ удар над неразчетено излезлия вратар Красимир Костов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Препълнени плажове и курорти в Румъния
Препълнени плажове и курорти в Румъния
Плувецът Цанко Цанков с нов световен рекорд
Плувецът Цанко Цанков с нов световен рекорд