НОВИНИ

ЦСКА внесе яснотa относно забраната за трансфери

стойчо младенов води цска двама бъдат тествани стал
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
23:06, 01.02.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА разясни на своите фенове откъде идва решението на ФИФА кубът да бъде санкциониран и да не осъществява входящи трансфери.

Управата на клуба посочи хората, срещу които е водила дела в продължение на пет години, като твърди, че предявените претенции за обезщетения е над 1 500 000 евро. От ръководството също така посочват, че откакто президентът на БФС Борислав Михайлов се върна на поста, всички останали дела бяха загубени от ЦСКА.

От съобщението, публикувано на сайта, става ясно, че клубът ще заплати сумите по загубените дела.

Ето цялата публикация, качена на клубния сайт:

Армейци,

Във връзка с решението на КАС и ФИФА да блокира трансферите на ЦСКА Ви информираме за следното:

В последните 5 години армейският клуб водеше тежки битки във ФИФА и КАС с адвокатите на футболистите Сержиньо Рибейро, Гуидо Ди Вани, Нилсон Барош, Бернардо Тенгариня, Юнес Бенжелюн и агентите Мадам Ба и Хуан Руано. Повечето от Вас, обичащи клуба, дори не се сещат кои са тези лица, нали?

Да, но стойността на делата и предявените претенции за обезщетения е над 1 500 000 евро!

Интересен е фактът, че тези футболисти и агентите не зачетоха българското законодателство и не потърсиха в установения от закона срок дължимото от синдика на дружеството в несъстоятелност.

Друг интересен факт е, че доста идентични дела, заведени от други футболисти и агенти като Иван Боладо, Сивард Спрокел, Хуан Уриарте и т.н, ЦСКА справедливо и законно спечели съдебните битки именно в тези споменати футболни институции.

И забележете! Откакто се върна в активна роля и власт „управленецът“ Борислав Бисеров Михайлов всички останали дела по същите казуси бяха загубени от ЦСКА. Нищо не казваме, никого не обвиняваме, само напомняме тази поредна „случайност“, от която пак потърпевш е най-великият български клуб. Но … нека е жив и здрав, без да забравя, че Господ гледа!

За финал, драги армейци, нека се запитаме: КОЙ директор с какви съображения и по каква футболна логика е подписвал и не е спазвал тези договори с произтичащите от тях подобни неустойки?

Кое спортно-техническо ръководство е позволило да се привличат подобни знайни и незнайни футболни виртуози, които без една изиграна минута за ЦСКА сега да търсят милиони?

Кой сега в цялата ситуация се е наредил на опашката, за да намаже дебело филията? Това не е въпрос с повишена трудност… Както се казва - знаем се…

Парите ще бъдат платени! И дано да са последните източени заради безхаберие и безотговорност финансови средства от клуба!

С уважение: Христо Стоичков, Юлиян Инджов и Гриша Ганчев

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев и Петков влязоха в задочен спор заради "Булгаргаз" и Северна Македония
Радев и Петков влязоха в задочен спор заради "Булгаргаз" и Северна Македония
Новоучредена организация представи целите си
Новоучредена организация представи целите си