НОВИНИ

ЦСКА взе своето в столичното дерби срещу Локомотив

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:12, 30.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
цска взе своето столичното дерби локомотив
Слушай новината

Отборът на ЦСКА записа четвъртата си последователна победа в Първа лига, побеждавайки с минималното 1:0 като гост състава на Локомотив София в среща от 26-ия кръг.

На стадиона в квартал Надежда "червените" започнаха по-силно срещата и логично откриха резултата в 17-ата минута след разбъркване в наказателното поле на домакините, завършило с гол на Джонатан Линдсет.

Попадението обаче подейства мотивиращо столичните "железничари", които след половин час игра бяха близо до изравняването на резултата, когато Карлос Франса бе изведен зад отбраната на "армейците", но не успя да преодолее вратаря Густаво Бусато.

След почивката отново бразилският страж на ЦСКА трябваше да се намесва решително след удар с глава на Кевин Маи в 70-ата минута, съхранявайки крехкия аванс на своя тим.

Междувременно гостите също имаха своите шансове да реализират втори гол, но изстрел на Емануел Шакич беше отразен от Жарко Истатков, а в 87-ата минута опит на Фернандо Каранга се отби от страничния стълб на вратата на "червено-черните".

В крайна сметка попадението на Линдсет остана единствено в двубоя и то се оказа достатъчно, за да донесе успеха на ЦСКА, с което съставът на Нестор Ел Маестро се изкачи на второто място в подреждането с 57 точки.

След третата си поредна загуба пък Локомотив София остава на 13-ата позиция с 25 пункта, колкото има и Пирин Благоевград на 14-ото място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици хиляди стават жертви на фирми за бързи кредити
Стотици хиляди стават жертви на фирми за бързи кредити
Ексклузивно пред БНТ говори съпругата на един от най-големите противници на Путин - Кара-Мурза (Част 2)
Ексклузивно пред БНТ говори съпругата на един от най-големите противници на Путин - Кара-Мурза (Част 2)