НОВИНИ

Цветан Соколов и Динамо (Москва) триумфираха в Русия след успех срещу Пламен Константинов

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:44, 10.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
цветан соколов динамо москва триумфираха втора поредна титла русия
Слушай новината

Капитанът на Българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов и неговият клубен Динамо (Москва) за втори пореден сезон станаха шампиони на Русия.

Във финалния сблъсък Соколов и компания се наложиха с 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 20:25, 15:9) над състава на Локомотив (Новосибирск), воден от бившия български селекционер Пламен Константинов.

На практика този финал противопостави един срещу друг двата отбора, които триумфираха с титлата на Русия в предишните два сезона.

Цветан Соколов беше сред играчите с основен принос за успеха на Динамо, като българският диагонал завърши двубоя със 17 точки. Единственият с по-голям краен актив за победителите беше Ярослав Подлесних, който приключи с 19.

Над всички в двубоя обаче беше сръбският посрещач на Локомотив (Новосибирск) Дражен Лубурич, който заби 26 точки. Дори неговото представяне обаче не стигна на момчетата на Пламен Константинов за триумфа.

След края на финалния сблъсък отборът на Динамо (Москва) беше коронясан за четвърти път в историята си като шампион на Русия, а освен това столичани имаха и най-много представители в идеалния отбор на "финалната шестица".

За наша радост сред тях бе и Цветан Соколов, който беше избран за най-добър диагонал, докато приза за най-полезен играч получи неговият съотборник Павел Панков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте изпълнението на Intelligent Music Project на "Евровизия"
Вижте изпълнението на Intelligent Music Project на "Евровизия"
Протестиращите превозвачи освободиха входовете към София
Протестиращите превозвачи освободиха входовете към София