НОВИНИ

Пламен Константинов след загубения финал: Не мога да обвинявам момчетата

Пламен Константинов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:51, 11.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Локомотив (Новосибирск) Пламен Константинов обясни причината за загубения финал в местния шампионат. В последния двубой тимът му претърпя поражение от Динамо Москва с Цветан Соколов в състава.

„Трудно е да загубиш финала. Момчетата се бориха, дадоха всичко по силите си. Мисля, че възрастта на играчите в края на четвъртата и петата част даде ефект. Нашите играчи са по-възрастни и по-уморени от съперника. Това се отрази на ефективността ни в атака и на сервис“, сподели българският треньор, който сподели, че е имал проблеми със състава.

„Трябваше да насочим играта в другата посока, но не винаги го правехме. Благодарение на това Динамо успя в крайна сметка да спечели“, добави Константинов.

Динамо победи Локомотив с 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 20:25, 15:9) гейма в битката за трофея в Русия.

„Не обвинявам момчетата. Сезонът е положителен. Както редовният сезон, така и финалната шестица. Такъв е животът, всичко може да се случи в спорта. Трябва да се приемат тези поражения, за да си направим свои собствени изводи как да играем в такива мачове. Много момчета от нашия отбор играха в такъв финал за първи път“, завърши Пламен Константинов.

В същото време, наставникът на Динамо Москва Константин Брянский остана доволен от успеха, след като тимът му защити титлата си в Суперлигата.

„Оказа се, че защитата на титлата е много по-трудна. Мачът се оказа такъв, че интригата се запази до последния момент, освен може би в петата част. Беше ясно, че ние сме поели инициативата. Финалът мина добре", сподели Константин Брянский.

За Динамо това е четвърта титла в историята. "Синьо-белите" триумфираха в шампионата през 2006, 2008 и 2021 г. Локомотив спечели за втори път сребърните медали в Суперлигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пред нашите пратеници: Каква е ситуацията в Киев и от каква подкрепа има нужда Украйна - разговор с депутата Ина Совсун
Пред нашите пратеници: Каква е ситуацията в Киев и от каква подкрепа има нужда Украйна - разговор с депутата Ина Совсун
Нестор Куцев: 0% ДДС за хлебопроизводителите със сигурност ще помогне
Нестор Куцев: 0% ДДС за хлебопроизводителите със сигурност ще помогне