НОВИНИ

Цветелина Георгиева се класира за основната схема на еврошампионата по тенис на маса

Другите две българки в пресявките отпаднаха.

отложиха световното тенис маса заради коронавируса
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:10, 16.10.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българката Цветелина Георгиева преодоля квалификациите и се класира за основната схема на Европейското индивидуално първенство по тенис на маса в Грац (Австрия).

Георгиева днес надделя над Реелика Хансон (Естония) с 3:1 (8:11, 11:9, 11:6, 11:2) и спечели първото място в група 11 с пълен актив от три победи, след като вчера се справи последователно с Лара Опека (Словения) и Филипа Берганд (Швеция).

Другите две българки в пресявките отпаднаха, след като допуснаха втори загуби.

В група 3 Виктория Персова падна от Катаржина Вегжин (Полша) с 0:3 (6:11, 8:11, 8:11) и остана последна, а в група 4 Мария Йовкова претърпя поражение от Татяна Кукулкова (Словакия) с 1:3 (3:11, 8:11, 11:7, 3:11) и също завърши на последното трето място.

По-късно днес Йоан Величков, който вчера постигна единствената победа в квалификациите при мъжете, ще се стреми към нов успех в група 20 срещу Ивик Нилсен (Гренландия), който ще му гарантира продължаване в баражите за влизане в основната схема.

Шансове за това има и Владимир Петков, който обаче се нуждае от задължителна победа в група 15 срещу Конър Грийн (Англия).

По регламент в пресявките при мъжете първите двама от всяка група продължават в елиминационни баражи за класиране в основната схема. В квалификациите при жените победителките в групи 1-16 се класират директно за основната схема, а победителките в групи 17-24 и всички заели вторите места ще играят допълнителни баражи.

В квалификациите при мъжките двойки Величков е Петков стартираха тази сутрин с убедителен успех над Ивик Нилсен и Руне Шулц (Гренландия) с 3:0 (11:2, 11:6, 11:3), а в решителния мач за влизане в основната схема ще срещнат днес следобед испанците Рафаел Де Лас Ерас и Хуан Перес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Акрапович е новият старши треньор на Хебър
Бруно Акрапович е новият старши треньор на Хебър