НОВИНИ

Д-р Бочев: Тодор Неделев има счупване на черепа, след 3-4 месеца може да играе

николай василев
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 11.06.2022
5841
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Лекарят на националния отбор по футбол д-р Бисер Бочев заяви, че Тодор Неделев е претърпял спешна операция, заради много тежката фрактура със счупване на черепа, която е получил по време на катастрофата с автобусите на тима в Грузия.

Той даде прогноза, че след около 3 - 4 месеца нападателят на Ботев Пд ще може евентуално да се завърне на терена.

От щаба на „трикольорите“ дадоха пресконференция, на която обявиха категорично, че мачът в неделя срещу Грузия няма да бъде отложен заради случилото се. Двубоят от Лигата на нациите е от 19.00 часа и ще се излъчва по БНТ.

„Мога да кажа, че Неделев е добре, изведен от медикаментозната кома. Ориентира се още в обстановката, движи крайниците си, ние сме оптимисти по отношение на изхода от ситуацията. След катастрофата беше с главоболие, силно кървене, не помнеше къде сме и какво се е случило, това наложи бързо да бъде отведен в най-близката добра болница. Слава Богу, попаднахме в университетска болница и бързо се стигна до диагноза, благодарни сме на екипа“, сподели Бочев.

Лекарят на националите даде подробна информация за състоянието на нападателя на Ботев Пд. Д-р Бочев обясни, че се е наложила бърза намеса на медицинския екип на университетската болница в Тбилиси, за да бъде овладяно състоянието му.

„При изследването се установи, че има счупване на черепа в дясната странична област с хлътване на костта, с доста неприятна прогноза, ако не се вземат спешни мерки. След бърза консултация с майката и роднините на Тодор, аз подписах документите и пристъпихме към спешна операция. Бях в операционната и мога да кажа, че беше блестящо проведена. Тодор Неделев отново ще бъде в такова състояние, което ще му помогне да води нормален живот", каза медикът.

Тодор Неделев ще остане под наблюдение в следващите дни в медицинското заведение.

"Състоянието му е под контрол, един-два дни ще бъде в реанимационното отделение, след което ще остане в нормалното отделение. След това ще се вземе решение как да бъде прибран в България“, сподели още Бисер Бочев.

От българския щаб благодариха на медиците в болницата за реакцията и бързата диагноза.

„Футболът не е изключен при такива случаи като неговия, длъжен съм да кажа, че беше доста тежка операция, с оглед на сериозността на травмата. Трябва да минат 3-4 месеца преди да заиграе футбол“, коментира още лекарят на националния тим.

Утре по време на мача срещу Грузия Тодор Неделев ще бъде подкрепен както от нашия тим, така и от феновете на стадиона. Очаква се да има специално отправени аплодисменти от всички привърженици към нападателя на България.

„След такива травми и операции със сигурност ще направим всичко възможно той да бъде подсигурен с достатъчно внимание, за да може да се почувства комфортно след операцията. Ще има със сигурност хора от България, които ще бъдат с него“, каза още д-р Бисер Бочев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: Дните на това правителство са преброени
Томислав Дончев: Дните на това правителство са преброени
Христо Запрянов: Няма да има отлагане на мача с Грузия
Христо Запрянов: Няма да има отлагане на мача с Грузия