НОВИНИ

Д-р Мирослав Ненков: Не изпълняваме нито едно от трите Д-та, ориенталци сме

bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 28.06.2020
Чете се за: 00:34 мин.

Числата, които ежедневно се съобщават, са за хора, при които е установено носителство на COVID-19. Това не означава обезателно, че те са болни. Нормално е числата да растат, защото разхлабихме мерките, каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" анестезиологът и бивш здравен министър д-р Мирослав Ненков в коментара си за втората вълна на пандемията и мерките на здравните власти.

Според него не изпълняваме нито едно от трите Д-та - дисциплина, дезинфекция, дистанция, макар да не са трудни за спазване. Но има нещо много по-важно:

"При първи симптоми, дори леки, трябва човек да се консултира. Ако не се започне навреме обща терапия, има по-голяма вероятност китайският вирус да вземе превес", категоричен беше д-р Ненков.

По думите му "дотук нашата здравна система не се справя зле с китайския вирус с ограниченията, наложени в началото на пандемията".

"Болниците не се претовариха, както се случи в Италия и Испания, което щеше да е голямо изпитание. Нека видим какво ще се случи нататък, защото има мощност в нашата система", увери анестезиологът.

Целия разговор с д-р Мирослав Ненков вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция провежда втори тур на местните избори
Франция провежда втори тур на местните избори
Полша гласува за нов президент. Кандидатите са 11
Полша гласува за нов президент. Кандидатите са 11