НОВИНИ

Да изпуснеш триумфа на сина си... заради полет

Или иначе казано защо родителите на Григор Димитров не изгледоха до края победата на нашето момче на финала на тенис турнира в Бризбейн, която му донесе 9-и трофей от АТР

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:41, 07.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
изпуснеш триумфа сина заради полет
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-накрая сложи край на повече от 6-годишната си суша без титла от турнир на АТР и за радост на всички родни фенове триумфира по време на надпреварата в Бризбейн, Австралия.

През цялата седмица неотлъчно до Гришо бяха и неговите родители - Димитър и Мария, които подкрепяха сина си, но точно в момента, в който първата ни ракета бе на път да вдигне трофея на победителя те мистериозно изчезнаха.

По време на церемонията по награждаването все пак бившият №3 в света внесе малко яснота около куриозната ситуация, разкривайки, че майка му и баща му не са успели да останат до края, тъй като... са бързали за летището.

"Родителите ми трябваше да си тръгнат преди края на финала, за да хванат полета за вкъщи. Жалко, че не са тук, но ще им пратя снимка. Дано да са следили резултата", сподели с усмивка щастливият Григор.

"Сбогувахме се преди мача и проверявах часовника няколко пъти, за да видя дали ще завърша мача малко по-рано, но за съжаление не беше възможно. Все пак бе невероятно да бъдат с мен последните 2-3 седмици. Трябва да се върнат на работа, да се върнат към собствения си живот. Намираме чудесен баланс по начина, по който се виждаме. Ще опитам да направя така, че да се случва по-често през годината", допълни българският тенисист, който вече има на сметката си 9 трофея от АТР.

Любопитният момент с липсата на родителите на Григор Димитров след триумфа му в Бризбейн бе отбелязан и от Tennis TV, които в социалните мрежи публикуваха видео с изказването на нашето момче минути след успеха му във финала над Холгер Руне.

Иначе най-добрият ни тенисист и неговите родители се събраха заедно още за Коледа в Абу Даби по време на участието на Гришо в Световната тенис лига, а след това семейство Димитрови посрещна заедно и Нова година в Австралия, където традиционно първата ни ракета започва всеки един сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар избухна в къща в русенското село Николово
Пожар избухна в къща в русенското село Николово
Алберт Попов с 15-то място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Аделбоден
Алберт Попов с 15-то място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Аделбоден