НОВИНИ

Да се забрани на тировете да изпреварват в града, настояват от областната управа в Русе

забрани тир овете изпреварват града настояват областната управа русе
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 01.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Да бъде забранено на тежкотоварните камиони да изпреварват на територията на града, предлагат от областната управа на Русе.

Обмисля се ограничението да важи, както за булевардите „България“ и „Тутракан“, по които преминава международния трафик от и за Румъния, така и за улиците в самия град.

Причина за искането са опасностите, които крият подобни маневри, както и интензивния трафик, особено през деня, когато се придвижват и всички ученици и работещите в индустриалните зони.

Въвеждането на това ограничение трябва да се осъществи с проект за промяна на организацията на движението от страна на Община Русе, като за входно-изходните участъци, част от републиканската пътна мрежа, това трябва да стане по споразумение между местната власт и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Въпросът беше повдигнат по време на онлайн заседанието на областната комисия за безопасност на движение по пътищата.

От областната управа настояват още ръководството на Община Русе да разпореди ремонт на повредените „легнали полицаи“ в града. Не малка част от тях са силно деформирани и липсват елементи от тях. Има и сигнали от граждани за неадекватна или липсваща маркировка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вежди Рашидов откри нова галерия
Вежди Рашидов откри нова галерия
Петър Илиев е напуснал поста си в СУ по свое желание
Петър Илиев е напуснал поста си в СУ по свое желание