НОВИНИ

Далас и Бостън се класираха за финалите на Запад и Изток

Далас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:00, 16.05.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Далас Маверикс и Бостън Селтикс се класираха за финалите в плейофите на двете конференции, след като спечелиха решаващи седми мачове съответно срещу Финикс Сънс и Милуоки Бъкс.

Във Финикс Далас успя да шокира тима с най-добър баланс в редовния сезон, като Лука Дончич и компания поведоха от самото начало и не оставиха никакви шансове на съперника си за крайното 123:90. Първите шест мача в тази серия бяха спечелени от домакините, но Сънс бяха много далеч от най-добрата си игра, като в един момент от двубоя изоставаха с 46 точки.

Стрелбата на домакините бе много слаба, като те вкараха 17 точки в първата част и само 10 във втората. Най-резултатен за тима бе Камерън Джонсън с едва 12 точки, ветеранът Крис Пол отбеляза 10, а Девин Букър се отчете с 11. Финикс имаха 37,9 процента успеваемост на стрелбата, докато Маверикс стреляха 56,8 процента, включително 19 реализирани тройки от 39 опита. Дончич реализира 35 точки и 10 борби за победителите, Спенсър Динуиди добави 30 точки, а Джейлън Брънсън се отчете с 24.

По този начин Далас се класира за първия си финал на Запад от 2011-та година насам, а там ще срещне тима на Голдън Стейт Уориърс. Серията започва в сряда в Сан Франциско.

На Изток Бостън Селтикс победи действащите шампиони Милуоки Бъкс със 109:81 у дома и също намери място във финала, където ще срещне Маями Хийт. Двукратният MVP на Лигата Янис Адетокумбо имаше поредна силна вечер за Бъкс, като завърши с 25 точки, 20 борби и 9 асистенции, но тимът вкара едва 4 тройки от 33 опита, което е вторият най-слаб процент в историята на плейофите. Адетокумбо пък се превърна в първия играч в историята на НБА, който реализира 200 точки, 100 борби и 50 асистенции в една серия.

За Селтикс най-резултатен бе Грант Уилямс с 27 точки (7 тройки), Джейсън Тейтъм добави 23, а Джейлън Браун завърши с 19. Домакините отбелязаха общо 22 тройки, което е рекорд за седми мач в плейофна серия.

Серията между Маями и Бостън започва във вторник във Флорида.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на ЕС обсъждат новите санкции срещу Русия и еврочленството на РСМ и Албания
Външните министри на ЕС обсъждат новите санкции срещу Русия и еврочленството на РСМ и Албания
Арестуваха мъж , забивал кирки в автомобили на украинци в Бургас
Арестуваха мъж , забивал кирки в автомобили на украинци в Бургас