НОВИНИ

Далас отложи коронацията на Бостън в НБА

Маверикс разгромиха "келтите" и се върнаха в играта за титлата

далас отложи коронацията бостън нба
Снимка: NBA/Twitter
bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 15.06.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Далас Маверикс удари за първи път в спора за титлата в НБА. Селекцията на Джейсън Кид изнесе лекция на Бостън Селтикс след 122:84 в четвъртата финална среща, изиграна в „Американ Еърлайнс Сентър“. Тексасци си свършиха работата още през първото полувреме и до финалната сирена отказаха баскетболистите на Джо Мазула да мечтаят за успех.

Това се оказа достатъчно за Далас да намали изоставането си до 1:3 победи и да остане в играта в спора за златото. Серията се мести в Бостън, а петият мач ще бъде на 18 юни (вторник).

Откриващите минути не предвещаваха подобен изход, тъй като водачеството често сменяше своя притежател. Джейсън Тейтъм се погрижи нападението на гостите да върви по ноти, докато от другата страна Лука Дончич, Кайри Ървинг и Дерек Уайвли бяха готови да отговорят. Постепенно усилията на Дончич и Ъринг започнаха да дават още по-голям резултат за домакините, които не срещнаха трудности да нарушат статуквото и да се радват на аванс от 13 точки в края на встъпителния период.

Тексасци нямаха спиране и в началото на следващата част, когато Дончич изнесе рецитал на съперниковата защита и накара „келтите“ да съжаляват. Отборът от щата Масачузетс не приличаше на себе си, а словенецът продължи да прави каквото си поиска и се погрижи тимът от щата Тексас да се оттегли в съблекалнята при 61:35.

През второто полувреме Маверикс отново бяха пълни господари и изпълниха мисията си да обезличат Селтикс до финалната сирена.

Лука Донич окрили Далас със своите 29 точки, 5 борби и 5 асистенции. Кайри Ървинг го последва с 21 и 6 завършващи подавания, Тим Хардуей – младши се разписа с 15 точки, включително и с 5 точни шута зад дъгата. Дерек Уайвли се отчете с 11 и 12 овладени под двата ринга топки, Данте Екзъм реализира 10.

Джейсън Тейтъм отвърна за Бостън с 15 токи и 5 борби. Сам Хаузър добави 14 точки и 4 тройки, Пейтън Причърд завърши с 11, Джейлън Браун Дерик Уайт вкараха по 10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
21 страни участват в Световното първенство по риболов в Пловдив
21 страни участват в Световното първенство по риболов в Пловдив
Кюстендил срещу тротинетките: Въвеждат се строги мерки за използването им
Кюстендил срещу тротинетките: Въвеждат се строги мерки за използването им