НОВИНИ

Даниел Дженев пред БНТ: Григор Димитров е обичан по целия свят, радвам се, че той отново се връща към най-добрата си форма (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
08:06, 01.04.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от най-страстните почитатели на Григор Димитров - Даниел Дженев, който живее в САЩ даде интервю за сутрешния блок на БНТ "Денят започва", в което разказа за преживените емоции по време на вчерашния финал на първата ни ракета на Мастърс турнира в Маями, в който, за съжаление, той отстъпи на Яник Синер в два сета.

Дженев изгледа двубоя на живо, като разкри, че присъства на мачовете на Димитров по цял свят, където е забелязал, че родният тенисист се радва на обичта на много тенис фенове.

"Григор е обичан по целия свят и където и да отидем, хората идват да го гледат, за да се насладят на играта. Младото поколение играчи предлагат един по-различен стил на игра в сравнение с ерата на големите трима - Джокович, Надал и Федерер - а в същото време Григор връща феновете към ренесанса на тениса", сподели Дженев.

"В Маями имах възможност да присъствам само на финала, но това, с което се гордея е, че Григор отново може да побеждава тенисисти от топ 10 в последователни мачове. Да, той загуби финала, но показва едно постоянство през последните 9 месеца. На последните три Мастърс турнира той е играл два финала, с което загатва, че се връща към най-добрата си форма и може да бъде много опасен до края на годината", допълни той.

Българският привърженик призна още, че освен него, още редица наши сънародници, които живеят отвъд Океана, са подкрепили Гришо на финала във Флорида, където обаче Яник Синер се е оказал твърде силен.

"Имаше страшно много българи на финалния мач, които бяха дошли не само от Флорида, но и от други щати. Много от тях бяха отишли на почивка в Маями през тази седмица, а това съвпадна с изявите на Григор. На финала той също се представи добре, но просто бе надигран от Синер, който в момента просто не греши. Припомням ви, че в полуфиналите той разби и Медведев с 6:1, 6:2. Аз обаче смятам, че Димитров е останал доволен, защото и в речта си след финала той обяви, че се чувства като победител", коментира родният тенис фен.

"Психически и физически Григор беше готов за този мач и според мен това оказа леко влияние на Синер, защото в началото на двубой той беше много нервен. В първите геймове италианецът правеше грешки, което позволи на Григор да стигне и до точка за пробив, но за съжаление не успя да я реализира. За мен това беше повратният момент в двубоя, защото след това Синер се успокои. Ако Григор бе успял да спечели той гейм при 2:2, може би напрежението щеше да се отрази на италианеца", завърши Даниел Дженев.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови шофьори в Благоевград се оплакват от липса на достатъчно места
Таксиметрови шофьори в Благоевград се оплакват от липса на достатъчно места
Германия либерализира пазара на канабис
Германия либерализира пазара на канабис