НОВИНИ

Даниел Ладжев остана без олимпийска квота

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:41, 08.05.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Други спортове
даниел ладжев остана без олимпийска квота

За съжаление българският таекуондист не успя да си спечели място на Олимпийските игри в Токио през това лято, след като бе спрян на полуфиналите на олимпийската квалификация в София.

Ладжев беше спрян от световният медалист и участник на две Олимпиади Руи Браганца. Въпреки инерцията, която бе набрал родният състезател, опитът и рутината на португалеца си казаха думата и той надделя в схватката и си заслужи място в японската столица.

За състезателят от Стара Загора това бе втора загуба от Браганца в рамките на един месец, като именно опитният състезател попречи на талантливия ни таекуондист да стигне до битката за отличията на европейското първенство, което също се проведе в София.

Малко по-късно българинът игра в срещата за трето място, където не можа да се противопостави на Кириан Равет (Франция) и завърши четвърти в крайното класиране.

"Днес беше ден, който ми даде безброй емоции и ценни уроци - 4-то място на Европейска олимпийска квалификация след победи над невероятни атлети от Нидерландия и Дания и загуба от много опитен състезател от Португалия. Малко не ми достигна, но вярвам, че всичко се развива по план. Гледам напред с позитивизъм и гордо вдигната глава.Благодаря на всички за подкрепата! Уникални сте, усетих любовта ви от разстояние, написа в социалните мрежи в края на деня Даниел Ладжев.

Николет Костова пък бе другата наша представителка в първия ден на надпреварата. Още в първата си среща обаче българката бе спряна от състезателката от Украйна Ирина Ромадалова. Костова игра достойно игра, но за съжаление не успя да се противопостави и напусна състезанието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотелиери: Летният сезон в Балчик е провален
Хотелиери: Летният сезон в Балчик е провален
СЗО одобри за спешно използване китайската ваксина на "Синофарм"
СЗО одобри за спешно използване китайската ваксина на "Синофарм"