НОВИНИ

Даниил Медведев призна, че титлата му в Рим му е дала увереност, че може да спечели всеки турнир на клей

Руснакът е четвъртфиналист в Монте Карло миналата година и шампион от Мастърса в Рим.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:28, 11.04.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
даниил медведев призна титлата рим дала увереност спечели всеки турнир клей
Слушай новината

Даниил Медведев започна успешно сезона си на клей, като победи Гаел Монфис с 6:2 6:4 на Мастърса в Монте Карло в сряда и се класира за четвъртфиналите.

Руснакът каза, че победата му в Рим миналата година му е дала вяра, че може да спечели всеки турнир на червена настилка. Специалистът на твърди кортове завоюва първата си титла на клей, като надигра Холгер Руне на финала в италианската столица, въпреки че тази победа беше веднага последвана от отпадане в първия кръг на Откритото първенство на Франция.

Най-доброто представяне на 28-годишния тенисист в Монте Карло е именно миналата година когато достигна до четвъртфиналите, но загуби от Холгер Руне.

Медведев каза, че е достигнал момент, в който приема, че просто трябва да намери различни начини за победа на тази настилка.

„Миналият сезон основно ми показа, че мога да спечеля всеки турнир на клей. Защото, когато спечелих в Рим, а след това изиграх пет сета във Франция, повярвах, че мога да спечеля всеки турнир“, коментира руснакът.

„Няма кой знае каква разлика между Откритото първенство на Франция или Рим. На Ролан Гарос е малко по-различно. Това показва, че ако успеете да се справите добре в тези турнири, можете да играете във всеки турнир на клей. Така че, на мен това ми дава увереност", обясни още Медведев, който е четвъртфиналист в Париж през 2021 г.

„На твърдите кортове знам, че ще спечеля, да кажем в 90% от случаите. Не харесвам толкова много да играя на клей, колкото на твърдите кортове, където са най-добрите ми резултати, може би това обяснява всичко", допълни тенисистът.

Медведев ще играе за място на полуфинал срещу Карен Хачанов. Световният номер 17 победи Франсиско Серундоло 4:6, 6:4, 6:3.

"Мисля, че Карен харесва да играе на клей и той определено е труден съперник“, заяви Медведев.

"Опитвам се да намеря решения за всяка ситуация и съм много щастлив в зоната, в която се намирам в момента. Дори когато съм на 45, ще мога да кажа, че щом имам титла от Мастърса в Рим, мога да играя добре на червена настилка, и съм щастлив от това", каза още четвъртият в света руснак, който преследва първия си трофей за сезона тази седмица.

Най-добрият му резултат е финала на Australian Open по-рано тази година, където отстъпи пред втория в света Яник Синер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безстопанствени коне нанасят щети на земеделски площи около Кресна
Безстопанствени коне нанасят щети на земеделски площи около Кресна
Борисов: Ще направя всичко възможно машините за предстоящия вот да останат
Борисов: Ще направя всичко възможно машините за предстоящия вот да останат