НОВИНИ

Данило Дончич: Надяваме се да избегнем тази зона за изпадане, самочувствието е убито

данило дончич надяваме избегнем зона изпадане самочувствието убито
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:23, 04.04.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Данило Дончич очаквано не остана доволен след загубата на своя тим с 0:3 при гостуването на Черно море във Варна.

Бившият футболист на столичните "железничари" отправи критики към представянето на своите играчи в отбрана през първата част, когато Атанас Илиев реализира хеттрик за "моряците", но в същото време сподели, че след почивката отборът е показал, че "може да играе футбол".

"Както се казва във футбола – сами бихме себе си. Още в началото на мача започнахме да правим някакви елементарни грешки отзад. Всички знаем, че Черно море има много силна атака, много силен централен нападател. Изпуснеш ли Атанас Илиев три пъти сам, свободен да бие без натиск с ляв крак – очаквай да ти вкарат три гола. Той е класен футболист, който от три удари ни вкара три гола. Ние се разбрахме в съблекалнята нещо друго – да го пазим плътно, да не рискуваме отзад, а всичко стана на обратно и Черно море водеше на почивката с 3:0", започна Дончич.

"Успяхме някак си с влизането на играчи от пейката да направим мача равностоен и да играем футбол. Показахме, че можем да играем футбол. Направихме няколко полуположения и положения обаче пак не успяхме да вкараме гол. От друга страна ме радва, че играхме по-твърдо отзад, тъй като не позволихме Черно море да бие още повече", продължи той.

Сръбският специалист коментира още кадровите проблеми в състава си, както и дали столичани ще успеят да се "вдигнат" в оставащите три кръга от редовния сезон, въпреки че се намират в серия от четири последователни поражения в Първа лига

"Принудителната промяна в стартовия състав сигурно оказа влияние, защото ние имаме много млад вратар, който пази втори мач. Лука Иванов също е младо момче, което влиза в последния момент. Гонсало Кардосо получи удар срещу ЦСКА и беше под въпрос. Затова го пробвахме и видяхме, че не може, защото е с болка и решихме да го запазим за следващия мач", каза наставникът на Локомотив София.

"При две победи сме в друго класиране, много сме близо като точки. Надяваме се да избегнем тази зона за изпадане. Бяхме и преди в такава ситуация и след лоши резултати успяхме да вдигнем отбора, сега е много късо време, но такава е ситуацията. С трите точки по друг начин се диша. Самочувствието е убито", завърши Данило Дончич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Гетов пред БНТ: Илиан Илиев има нужда от спокойствие в националния отбор
Пламен Гетов пред БНТ: Илиан Илиев има нужда от спокойствие в националния отбор
Илиан Илиев: Доста отбори показват респект към нас, което говори добре за работата на футболистите
Илиан Илиев: Доста отбори показват респект към нас, което говори добре за работата на футболистите