НОВИНИ

Данийл Медведев ще вземе участие на Australian Open

Данийл Медведев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 10.11.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Поставеният под № 2 в световната ранглиста Данийл Медведев възнамерява да играе на Откритото първенство на Австралия. Турнирът ще се състои през януари 2022 г.

Руският тенисист публикува снимка от миналогодишното издание на надпреварата в социалната мрежа "Twitter". 25-годишният състезател сподели снимка с отличието за второ място с надпис "Ще се видим през януари", след като отстъпи на финала в Мелбърн от Новак Джокович с 0:3 сета.

В последната си битка на корта руснакът загуби именно от Ноле с 1:2 сета в последния за годината турнир от сериите АТР Мастърс 1000 в Париж.

Данийл Медведев се изказа ласкаво за своя опонент, като заяви, че сърбинът ще бъде уважаван от следващите поколения в спорта.

Първенецът в световната ранглиста още не е потвърдил участие от своя страна. През изминалия месец премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс обяви, че неваксинирани тенисисти няма да получат специален пропуск за Откритото първенство на Австралия. Новак Джокович отказва да разкрие ваксинационния си статус.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унищожиха невзривена авиобомба в Созополския залив (СНИМКИ/ВИДЕО)
Унищожиха невзривена авиобомба в Созополския залив (СНИМКИ/ВИДЕО)
32 години от началото на демократичните промени в България
32 години от началото на демократичните промени в България