НОВИНИ

Дариха таблети на деца за онлайн обучение

bnt avatar logo
от БНТ
22:59, 22.04.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Над 30 таблета получиха деца от четирите центъра за настаняване от семеен тип в Ловеч. Дарението, осигурено от Агенцията за социално подпомагане е за деца, които ходят на училище и сега учат дистанционно.

В Центъра за настаняване от семеен тип „Здраве" в Ловеч живеят девет деца. Седем от тях вече провеждат онлайн обучение с помощта на новите си таблети.

Илияна: Откакто започна онлайн обучението първо започнах с компютър. Беше ми малко натоварващо, защото много се облъчвах. Но сега с таблета ми е много по-спокойно и много по-добре. Той добре работи, няма проблеми с него.


Новата придобивка зарадва не само възпитаниците на центъра, но и работещите там.

Моника Петкова, социален работник в ЦНСТ „Здраве" - Ловеч: В днешно време не всяко дете има шанс и възможност да учи онлайн, не всеки родител може да осъществи това нещо за детето си. И поради тази причина ние сме много доволни, че нашите деца имат подарени тези таблети, по които могат да учат наравно с всички други деца.

Петя Николова, управител на ЦНСТ „Здраве" - Ловеч: Ден преди Великденските празници зарадваха много нашите деца в дистанционното обучение. Определено беше голяма изненада.

От ръководството на Центъра казаха още, че в момента се нуждаят от учебни помагала и учебни помощни средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари във ВМА със съвети за физически упражнение в домашни условия
Лекари във ВМА със съвети за физически упражнение в домашни условия
Последно сбогом с поета Пейо Пантелеев
Последно сбогом с поета Пейо Пантелеев