НОВИНИ

Дария Касаткина: Тенисът е единственото ми убежище

дария касаткина тенисът единственото убежище
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:04, 27.06.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Рускинята Дария Касаткина, която играе на тенис турнира "Уимбълдън" като неутрален спортист, сподели тревогата си от войната в Украйна и случващото се в последните дни в родината й. Тя заяви, че се страхува за здравето на семейството и приятелите си, които попаднаха по пътя на марша на Частната военна компания "Вагнер".

Касаткина, която е номер 11 в света, победи с 6:3, 6:1 украинката Анелина Калинина в осминафинален мач на тенис турнира в Ийстбърн.

"Родителите ми и цялото ми семейство са все още в Русия. Както виждате всички, последните няколко дни там са пълен хаос", заяви Касаткина, посочвайки краткия бунт на Евгений Пригожин и марша на "Вагнер" от Ростов към Москва.

"Тревожа се за приятелите ми, защото по-близките от тях реално живеят във Воронеж, където влезе човекът с частната армия. Бях много уплашена. Знам, че при украинците положението е много по-тежко и разбирам как се чувстват те. Аз също се тревожа за хората, които обичам. Измина една много тежка година и не знам това колко още ще продължи. За да бъда честна, краят изобщо не се вижда. Случващото се е ужасно и няма смисъл да крия чувствата си. Трудно е да ги потискаш толкова време. Остава ми само да се отнасям добре с хората, останалото не зависи от мен", коментира Касаткина.

По-рано този месец Касаткина бе изпратена с освирквания от корта на "Ролан Гарос", след като загуби срещу Елина Свитолина. Знаейки, че украинката няма да й стисне ръката над мрежата, рускинята просто вдигна палец към нея и така предизвика реакция от публиката.

Калинина също отказа ръкуване, а този път и Касаткина не реагира.

"Не мисля за случващото се (в Украйна и Русия) само тогава, когато съм на корта. Тенисът е единственото ми убежище. Следя войната от първия й ден и негативните емоции се натрупват", продължи рускинята.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Денков заминава за Брюксел, ще се срещне с Йенс Столтенберг и Урсула фон дер Лайен
Николай Денков заминава за Брюксел, ще се срещне с Йенс Столтенберг и Урсула фон дер Лайен
Мотоциклетист е с опасност за живота, след като бе блъснат от пиян шофьор в Ямбол
Мотоциклетист е с опасност за живота, след като бе блъснат от пиян шофьор в Ямбол