НОВИНИ

Държавата отпуска 5 млн. лева за реклама на черноморски общини

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
21:58, 25.09.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
държавата отпуска млн лева реклама черноморски общини
Слушай новината

Министерството на туризма отвори нова процедура за финансиране на маркетингови дейности на туристическите услуги в 21 черноморски общини.

Все още обаче министерството не дават информация за последиците от големите наводнения в началото на септември, от които пострадаха общините по Южното Ч.

Общият размер на средствата по новата програма е 5 млн. лева като Министерството на туризма осигурява 60% като безвъзмездно финансиране. Останалите 40 на сто се поемат от общините, които обаче трябва да имат свои партньори. Всеки един проект за маркетинг и реклама трябва да включва освен община, също така оператор на летище и туроператор. Партньор може да бъде и друга община, която не е включена в проекта.

Всеки един проект може да бъде на стойност до 400 хиляди лева, от които държавата осигурява 240 хиляди лева. Така общините ще могат да спечелят 20 проекта. Всяка община ще може да кандидатства по два проекта, стига тя да отговаря на условията. 50% от средствата ще бъдат платени авансово преди изпълнение на кампанията.

Задължително условие е проектите да съдържат и реклама на България като дестинация, както и надписът на Министерството на туризма.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 27 ноември тази година. Очаква се първите проекти да бъдат одобрени до месец след това.

По програмата могат да кандидатстват общините - Аврен, Аксаково, Балчик, Белослав, Бургас, Бяла, Варна, Вълчи дол, Девня, Добрич-град, Долни чифлик, Дългопол, Каварна, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Созопол, Суворово, Царево и Шабла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Гълъбов спечели бронз на турнира по шпага в Белград
Йордан Гълъбов спечели бронз на турнира по шпага в Белград
Костас Цимикас преподписа с Ливърпул
Костас Цимикас преподписа с Ливърпул