НОВИНИ

Държавно първенство по модерен петобой ще се проведе този уикенд във Велико Търново

държавно първенство модерен петобой проведе уикенд велико търново
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 24.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Във Велико Търново в събота и неделя ще се състои Държавният шампионат за младежи и девойки – до 17 и 19 години по модерен петобой.

Над 120 състезатели от клубове в цялата страна ще вземат участие в четирите дисциплини - плуване, фехтовка, бягане и стрелба. Първенството е квалификация за националните отбори за предстоящото Европейско първенство в Литва след два месеца.

След успешното провеждане на националния шампионат в Пазарджик преди седмица за момчета и момичета, сега ръководството на федерацията и домакините от Велико Търново са направили поредната отлична организация за талантливите ни състезатели. Плуването ще бъде в Общинския басейн на града, фехтовката в спортна зала „Сава Величков“, а бягането и стрелбата на стадион „Ивайло“.

„Това е много важно първенство за всички участници. От него ще се вземат резултатите за влизане в националните отбори за Европейското в Литва и със сигурност ще бъде доста конкурентно и оспорвано във всяка дисциплина. Имаме наистина много добри петобойци в двете възрастови групи при младежи и девойки и нивото е високо. Нашият спорт се провежда на няколко места като локация и организацията е направена за Велико Търново. Винаги разчитаме на професионалистите от клубовете - домакини и заедно правим нещата да бъдат изпипани до последния детайл. Настаняване, транспорт, зала, стадион, съдии, времеизмерване и медицински екипи. Всичко е въпрос на планиране, организация и дисциплина. Готови сме за предстоящото Държавно първенство“, сподели Камелия Александрова - председател на БФ Модерен петобой.

Състезанията от програмата на ДП започват в събота от 9.30 часа с фехтовка, след това са плуването, бягането и стрелбата. В неделя са надпреварите за 19 годишните в същите часове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лечева поздрави българските сноубордисти за успеха на Световното първенство в Банско
Лечева поздрави българските сноубордисти за успеха на Световното първенство в Банско
Посланикът ни в Румъния специално пред БНТ: 10 български моряци са на задържаните кораби
Посланикът ни в Румъния специално пред БНТ: 10 български моряци са на задържаните кораби