НОВИНИ

Датчанинът Йохан Ланге беше назначен за технически директор на Тотнъм

датчанинът йохан ланге беше назначен технически директор тотнъм
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:42, 10.10.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Датчанинът Йохан Ланге, който до момента заемаше поста директор на футболното развитие в английския клуб Астън Вила, е назначен за нов технически шеф на друг отбор от Висшата лига Тотнъм, съобщи агенция Ройтерс.

Според британските медии, Ланге ще поеме директно функциите на Фабио Паратичи, който напусна позицията управляващ директор по футболните въпроси на Тотнъм. Паратичи беше принуден да си тръгне, тъй като жалбата да бъде отменено наказанието му от 30 месеца лишаване от права да работи във футбола, не беше приета. Санкцията дойде от Италианската футболна федерация (FIGC) заради ролята му в съмнителни трансфери в Ювентус (Торино).

"Ние сме въодушевени да обявим назначението на Йохан Ланге като технически директор в клуба от 1-и ноември 2023-а година. Ланге ще отговаря селекцията, анализите и откриването на таланти за мъжкия отбор и за нашите формации в академията", се казва в изявление на Тотнъм.

Ланге започна периода си в Астън Вила през 2020-а година на мястото на испанеца Хесус Гарсия Питарч-Сусо и работеше отлично с Унай Емери. Но в един момент го преместиха на позицията директор на глобалното развитие на Вила, което явно го е отдалечило от пряката работа с първия отбор.

"Йохан ни показа невероятна успеваемост в скаутирането и подписването на много талантливи и успешни играчи, както при малките, така и при професионалните футболисти. Той е прекрасно ново попълнение в щаба ни от хора, които се стараят да подобрят нивото на Тотнъм като футболно представяне на терена", заяви Скот Мън от Управителното тяло на клуба.

Тотнъм завърши на 8-о място миналата година и пропусна европейските клубни турнири за първи път от 2010-а година насам. Но под ръководството на новия си австралийски мениджър Анге Постекоглу започна много силно сезона и е на върха във Висшата лига след 8 мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: Корупцията у нас е пуснала дълбоки корени и борбата ще е трудна и продължителна
Асен Василев: Корупцията у нас е пуснала дълбоки корени и борбата ще е трудна и продължителна
Халфът на САЩ Малик Тилман отпадна за мачовете с Германия и Гана заради контузия
Халфът на САЩ Малик Тилман отпадна за мачовете с Германия и Гана заради контузия