НОВИНИ

Давид Фернандес Борбалан: Тук съм, за да вкарам нови идеи

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:26, 09.08.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
давид фернандес борбалан съм вкарам идеи
Слушай новината

Новият председател на Съдийската комисия към БФС Давид Фернандес Борбалан даде първата си пресконференция след своето назначение, което беше обявено официално вчера лично от президента на централата Борислав Михайлов.

Пред репортерите испанският бивш арбитър, който е ръководил мачове от Ла Лига в продължение на 14 години, говори за своите в България, разкривайки, че вече е бил у нас в началото на годините, за да се запознае с родните съдии.

Борбалан сподели, че неговото желание е да създаде дългосрочен план за работа и допълни, че той ще работи за това страната ни да разполага с максимално много рефери на високо ниво.

"Първо искам да благодаря на президента на БФС Борислав Михайлов за възможността да работя в България. Вече бях в София през февруари и се запознах донякъде с българските арбитри. Договорът ми е за две години, но това не е от значение, защото искам да създам един дългосрочен план. Имам много идеи, така например вчера разговарях с една онлайн-платформа, която може да бъде от полза. И това е само един пример", започна роденият в Алмерия бивш арбитър, който прекрати кариерата си през 2018-а година.

"Фокусът в работата ми ще бъде върху елитните рефери, но и с тези от по-ниските нива. И обещавам да дам всичко от себе си в тази посока. Искам да имаме максимално много рефери на високо ниво", коментира още новият шеф на Съдийската комисия.

Давид Фернандес Борбалан наследява на поста унгареца Виктор Кашай, като испанецът разкри, че вече е разговарял със своя колега, който е определил нивото на българските арбитри като "добро".

Бившият рефер от Ла Лига пък сподели, че идва у нас, за да вкара нови идеи в родното съдийство.

"Идвам да донеса нещо ново. Моето усещане е, че Виктор Кашай е работил много добре. Но първо ще взема от мениджъра на комисията Стоян Алексиев информация за това какво се е случвало в последните години. И след това ще преценя какво ще въведа. Тук съм, за да вкарам нови идеи. Но това е процес, който изисква време", каза още Давид Фернандес Борбалан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Колячев с първа победа в основната схема на тенис турнирите за мъже на ITF
Никола Колячев с първа победа в основната схема на тенис турнирите за мъже на ITF
Силната буря Ханс отнесе къща в Норвегия (ВИДЕО)
Силната буря Ханс отнесе къща в Норвегия (ВИДЕО)