НОВИНИ

Дъжд, бурен вятър и сняг в края на работната седмица

дъжд паднал търговищко монтана
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 08.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над страната ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Започналите от запад валежи ще продължат и до вечерта ще са повсеместни, на места в Западна и Централна България количествата ще са значителни.

Ще духа умерен, по поречието на Дунав и в Източна България - временно силен вятър от изток-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход. Минималните ще бъдат между 8 и 13 градуса, а максималните - между 11 и 16 градуса.

Над Черноморието ще завали след обяд и привечер. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 14 и 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Над около 1600 метра валежите ще са от сняг и по върховете ще се образува снежна покривка. В масивите от Западна България и Предбалкана количествата ще са значителни.

Ще духа силен до бурен изток-североизточен вятър, който привечер по високите и открити части ще се ориентира от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 2°.

През почивните дни и през първата половина от следващата седмица времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат, през нощта срещу събота и в събота вече и на отделни места в Източна България ще има значителни количества.

В неделя ще вали главно в западната половина от страната, а в понеделник валежите отново ще са повсеместни, по-съществени в Източна България. Ще остане ветровито.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2302 са новите случаи на коронавирус
2302 са новите случаи на коронавирус
Франция проспа 45 минути, за да се събуди за обрат срещу Белгия
Франция проспа 45 минути, за да се събуди за обрат срещу Белгия