НОВИНИ

Дъжд и слънце днес

дъжд слънце
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 10.05.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°.

В сутрешните часове на отделни места в низините и около реките ще се образува краткотрайна мъгла. През деня над страната ще преобладава слънчево време. Над Западна и Северна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места около и след обяд ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над северното крайбрежие, но без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 17° до 19°. Температурата на морската вода е 14 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, над 2500 метра валежът ще е от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

В сряда ще преобладава слънчево време. Изолирани превалявания ще има след обяд само в планинските райони. Минималните температури ще са между 4° и 9°, покрай Дунав - до 11 - 12°, а максималните ще са между 20° и 25°.

В четвъртък и петък температурите бързо ще се повишат и през втория ден на места в низините ще достигат и надхвърлят 30°. Времето ще бъде предимно слънчево, но в петък след обяд и през нощта срещу събота ще развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици, все още главно в Югозападна България.

В събота въздушната маса над страната ще е неустойчива. Повишава се вероятността за валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевични бури и градушки, на повече места в Западна и Централна България, а през нощта срещу неделя и в неделя - и в източните райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще наложи ли ЕС ембарго на руския петрол?
Ще наложи ли ЕС ембарго на руския петрол?
Въздушни удари в Одеса: Има жертви и разрушения (СНИМКИ)
Въздушни удари в Одеса: Има жертви и разрушения (СНИМКИ)