НОВИНИ

Дебютантът Лукас Петков: Най-голямото предизвикателство за мен е да запиша минути с екипа на България

дебютантът лукас петков голямото предизвикателство мен запиша минути екипа българия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 04.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Атакуващият полузащитник Лукас Петков говори за първи път пред българските медии, след като беше извикан от селекционера на националния отбор по футбол Младен Кърстаич за мачовете с Иран на 7 септември и с Черна гора на 10. Петков, който играе в Гройтер Фюрт от Втора Бундеслига, говори на немски, тъй като не разбира български език.

"Много благодаря за топлия прием, чувствам се добре и най-вече се надявам да покажа на какво съм способен на терена и да помогна на отбора на терена", за да постигнем добри резултати срещу Иран и Черна гора.

"За мене е чест да бъда тук, момчетата ме приеха много сърдечно. Дали съм бил изненадан? Не, за мене е чест да съм тук. Най-голямото предизвикателство пред мене е да получа игрови минути и да запиша участие за България. Надявам се това да се случи и да допринеса за отбора с изявите си на терена, каза още атакуващият полузащитник.

Роденият през 2000 година във Фридберг (Бавария) юноша на Аугсбург е трето поколение германски гражданин. Дядо му Слави Петков е роден през 1931 година в село Покрован, Хасковска област, но успява да избяга от комунистическия режим в България и се установява в Бавария. Бащата на българския национал Вили Петков също е роден в Германия.

Кариерата на играча преминава през първия и втория отбор на Аугсбург, след което една година е преотстъпен на третодивизионния Ферл, преди да се озове в Гройтер Фюрт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновената синагога във Видин отвори врати като културен център
Обновената синагога във Видин отвори врати като културен център
В навечерието на изслушването на кандидата за български еврокомисар
В навечерието на изслушването на кандидата за български еврокомисар