НОВИНИ

Делян Пеевски: Парламентът на практика не работи, време е да вървим на избори

Николай Минков
от Николай Минков
09:47, 25.07.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
делян пеевски парламентът практика работи време вървим избори
Снимка: БТА/Архив
Слушай новината

Парламентът на практика не работи. Всички само се карат тук, затова време е да вървим на избори. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ДПС Делян Пеевски.

"Надявам се в понеделник да си изпълни Конституцията "мистър кеш", да даде третия мандат. Която и партия да го вземе, да не го държи, защото чувам, че си имали някакви планове двете партии, които има шанс уж да го взимат, да въртят някакви номера. Трябва да го върнат, мнозинство няма и да вървим на избори", посочи Пеевски.

Той каза още, че на сутрешния председателски съвет е обсъждано парламентът да работи до 9 или 16 август, след което да излезе във ваканция. "Утре ще го решим", добави Делян Пеевски.

Той коментира и изказването на Асен Василев от вчера, че докладът за митниците, внесен от самия Пеевски, е предизборна пушилка:

"Сериалът, който тук прожектираха за сметка на народа ПП-ДБ е по-скандален и от наркосериала, но тук не става дума за наркотици, а за цигари. Кешът е същия. Утре ще внеса, защото се забравиха записите от медиите за кешовете. Законни или незаконни са обажданията на Кирил Петков, Асен Василев, всички от тези записи и тази група. Къде е прокуратурата? Аз ще внеса утре, от медиите ще ги изтегля, публична информация е, тези записи трябва да бъдат разследвани. В нормална европейска държава знаете какво щеше да се случи. Имаме толкова закони и незаконни кешове. От къде са тези кешове? Ами от митниците, от хората с пудeлите, които са им ги занесли торбите от "Лукойл". ПП-ДБ е партия на корупция, на кеша, добре научени от баща им, мистър Кеш. С какво се занимават? Само с кеш..."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Александър Везенков отново акостира в Олимпиакос (ВИДЕО)
Официално: Александър Везенков отново акостира в Олимпиакос (ВИДЕО)
Добра подиум тренировка за Кевин Пенев в Париж
Добра подиум тренировка за Кевин Пенев в Париж