НОВИНИ

Ден 2 на Us Open е с преобладаващо българско участие

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:10, 01.09.2020
Чете се за: 01:56 мин.
Тенис
ден open преобладаващо българско участие

И тримата ни български представители в Ню Йорк започват със своето участие тази вечер.

Цветана Пиронкова и Виктория Томова ще излязат на корта, още първите мачове за деня, които започват в 18 часа българско време.

За Цвети това ще бъде дългоочакваното завръщане на корта след тригодишна пауза, а съперничката и е младата рускиня, Людмила Самсонова.

Мачът е на корт номер 15, а всички ние ще стискаме палци на пловдивчанката да се завърне с победа.

В исторически план, на кортовете на "Флъшинг Медоус", полуфиналистката от Уимбълдън 2010-та не се представя особено силно като рядко е преминавала втори кръг.

Все пак в единствения подобен случай, през 2012-та Цвети достигна до 4-ти кръг, където загуби тежко от Ана Инванович с 0:6, 4:6.

Със сигурност не можем да имаме големи очаквания за нашата тенисистка, но пък опита е на нейна страна в днешния двубой и това може да се окаже ключът към успеха.

Също от 18 часа, на корт номер 17 излиза и втората ни представителка при жените, Виктория Томова. Вики се добра до основната схема с доза късмет, заради отказа на много от водещите тенисистики.

И все пак, атмосферата на турнирите от Големия Шлем не е непозната за 25-годишната софиянка. През 2018-та тя игра във втори кръг на Уимбълдън срещу 23-кратната носителка на титли от Шлема, Серина Уилямс, като остави чудесно впечатление с играта си.

За Вики това ще бъде дебют на "Флъшинг Медоус" като още в първия кръг я очаква тежък двубой срещу Аманда Анисимова.

Младата американка вече се заяви на световната тенис сцена, когато през миналия сезон достигна полуфиналите на "Ролан Гарос". Именно заради това тя е считана за една от новите звезди на американския женски тенис.

Нашите надежди обаче са свързани с Виктория Томова и, че тя ще покаже най-добрата си игра и ще разчита на дългата пауза, която сполетя целия тенис свят.

Третият българин, който днес ще излезе в Ню Йорк е Григор Димитров. Хасковлията го очаква тежък е непредвидим мач срещу американеца Томи Пол.

В последната им среща по време на Australian Open Гришо злощастно загуби от Пол след тежък петсетов мач. Димитров може много да съжалява за въпросния двубой след като се върна от два сета изоставане, а дори имаше и пробив аванс в петия.

Този мач обаче беше толкова отдавна, че се надяваме българинът да го е забравил. Той се завърна миналата седмица на Мастърс турнира в Ню Йорк, където бе спрян във втория кръг от Мартон Фучович.

През летните месеци за съжаление Григор бе от засегнатите от коронавируса като неговия положителен тест предизвика множество полемики по време на демонстративния турнир, организиан от Новак Джокович, "Adria Tour".

За щастие Димитров се пребори с инфекцията, но въпреки това тя допринесе за загубата на форма. Това е, може би, единственото притеснение, с което е свързана играта на Григор.

Както знаем, в последните години той се превърна в един от най-добре подготвените физически тенисисти в тура. Надяваме се, че липсата на близо месец тренировки няма да му попречи на тазгодишния US Open.

Всички фенове у нас се надяват нашата първа ракета да повтори участието си от миналата година в Ню Йорк, когато Гришо достигна до полуфиналите на турнира. Но най-важното беше, че за първи път в своята кариера той победи Роджър Федерер и то на най-голямата арена в света, "Артър Аш Стейдиъм".

Началото на мача на Григор срещу Томи Пол се очаква да бъде малко след полунощ в последния двубой на корт "Луис Армстронг".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гонзо: Смешно е да си мислим, че ще отстраним Тотнъм
Гонзо: Смешно е да си мислим, че ще отстраним Тотнъм
Гешев в Дупница: Лично съм ангажиран със случая на Янек Миланов, прави се всичко възможно за разрешаването му
Гешев в Дупница: Лично съм ангажиран със случая на Янек Миланов, прави се всичко възможно за разрешаването му