НОВИНИ

Ден 7 от изчезването на Сашко: Издирването продължава под нова форма

bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 17.11.2022 (обновена)
Чете се за: 04:10 мин.
У нас

Ден седми няма следа от 12-годишния Александър от Перник. Детето изчезна на 11 ноември.

Оперативно - издирвателните действия по търсенето от днес продължават под нова форма и с различно разпределение на силите и средствата, съобщиха от Областната дирекция на МВР, пише БТА.

Специалисти ще проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места.

Общо 60 служители на МВР продължават издирването, участват сили на областните дирекции на Перник, Благоевград и Кюстендил, както и на Главна дирекция "Национална полиция".

Продължава търсенето на нови свидетели и хора, които биха дали информация за детето.

Тази вечер някои от доброволците решиха да обходят и част от Витоша, обхождат местността Копитото, както и всички хижи в района.

Доброволците, които се включиха в издирването, обявиха днес, че прекратяват мащабните търсения. Причината е, че вече седми ден няма следа от детето и все по-малко хора се отзовават в помощ за търсенето, с оглед и на влошаването на времето.

Въпреки това доброволци остават в готовност да реагират при наличие на горещи сигнали за местонахождението на Александър.

Доброволците прекратяват мащабните търсения на 12-годишния Александър

От Окръжната прокуратура в Перник съобщиха, че работят по всички версии за изчезването и нито една не е изключена. От полицията съобщиха, че ще търсят на места, които предварително няма да оповестяват.

От началото на акцията са проверени над 350 сигнала. Разпитани са над 12 свидетели - бащата, бабата, дядото на детето, гледачката, както и педагози. Майката - Радостина Цветанова, която живее в чужбина, също е привикана на разпит като свидетел.

Проведени са множество беседи и разговори с бащата на Александър и са назначени две експертизи.

Детайлно е проверен 20-километров радиус от мястото на изчезването му в планината Голо бърдо.

Многократно са проверени всички налични видеокамери за наблюдение в района, както и множество такива за охрана на частни домове и обществени помещения. Претърсени са изоставени сгради, училища и детски градини, жилищни и стопански постройки, шахти, водоеми и цялата гориста местност в 20-километровата зона. Паралелно с това полицаи и доброволци са проверили всички населени места в общините от област Перник. И в тях са претърсени огромни горски територии, жилищни и обществени сгради и места, където евентуално може да се намира момчето.

Майката на изчезналия Александър е призована на разпит

В профила си във Фейсбук бащата на Сашко - Александър Цветанов заяви, че е прекарал повече от 4 часа в полицейското управление в Перник, където се е подложил на детектор на лъжата.

"Детекторът на лъжата показа, че казвам истината, но това не е от значение за мен, защото синът ми го няма! Сашо, върни се вече!", написа той.

Бащата на изчезналия Сашко от Перник се е подложил на детектор на лъжата

В управлението са обсъждали и как точно да продължи издирването и разследването.

Според бащата синът му е отвлечен. Все повече надделява това мнение и у останалите, съпричастни с издирването на детето, което страда от аутизъм.

Вижте повече във видеото от Карина Караньотова

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Варна започна освежаване на тревното покритие на клубния си стадион
Спартак Варна започна освежаване на тревното покритие на клубния си стадион
Републиканците си върнаха контрола над долната камара на американския Конгрес
Републиканците си върнаха контрола над долната камара на американския Конгрес