НОВИНИ

Разпитват издирваното сирийче и родителите му от село Болярино

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 17.11.2022
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Издирваното 12 часа сирийско момиченце е добре, но остава в пловдивска болница. Днес то ще бъде разпитвано от разследващите заедно със своите родители. В село Болярино остава полицейското присъствие, районът в който беше открито детето все още е отцепен.

След 12-часово издирване сирийското момиченце беше намерено на 200 метра от дома си в парка на селото. Съсед, когото разследващите са извикали за поемно лице разказа, че детето е открито седнало на земята, а около него е имало три платнени ленти, с които вероятно е било завързано. Било е в шок. Близо до него се е намирала изоставена от години къща, в която били открити постелки и чанта.

Още снощи полицията и прокуратурата потвърдиха, че по детето има наранявания. Бащата на момиченцето благодари на полицията за успешното издирване и увери, че то е добре. Семейството е с хуманитарен статут и е подготвяло документи, за да се премести в Германия. Разследващите продължават да работят по няколко версии, като последната е инсценировка, планирана от самото дете.

Откриха сирийчето, което изчезна в Болярино

"Благодарни сме на полицията, която не е спала, докато не намерят детето. Дълги часове цели райони са проверили благодаря им. Детето е много добре, сега е в болница и в много сигурни ръце", заяви бащата на детето Омар.

"Намерихме го там на ъгъла, заварихме го с гръб беше, на земята седнало. Да, имаше три панделки, където е било вързано сигурно. Когато го заварихме, то беше така клекнало, вдигнаха го и дойде Бърза помощ да го вземе", разказа Бойо Вълков, който участвал в търсенето.

"Нормално е да се притесняваме, все пак и ние имаме деца, но да го направи човек от село, просто не можем да го повярваме това нещо. Имаме деца, страхуваме се да ги пуснем в селото, до магазина да излязат да си вземат нещо, трябва да има постоянно някой с тях", заяви Зефир Лилов, жител на селото.

По-късно днес от прокуратурата ще дадат повече детайли за случая.

Вижте повече в прякото включване на Росица Колева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха организирана престъпна група за отглеждане на марихуана във Варна
Разбиха организирана престъпна група за отглеждане на марихуана във Варна
Прокуратурата в Перник продължава работа по всички версии за изчезването на 12-годишния Александър
Прокуратурата в Перник продължава работа по всички версии за изчезването на 12-годишния Александър