НОВИНИ

Откриха сирийчето, което изчезна в Болярино

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 16.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
Общество
Слушай новината

Откриха сирийчето, което изчезна в село Болярино, научи "По света и у нас" от свои високопоставени източници в МВР. 12-годишното момиче е открито в къща, завързано с бинтове и е било в шок. Все още няма официално изявление от полицията с подробности къде и в какво състояние е открито детето. Една от версиите на разследването е отвличане.

Пристигна линейка, която взе детето и го откара за преглед в болница. Пред БНТ бащата на детето заяви на български: "Тя е добре". Периметърът около една от къщите в близост до дома на семейството е отцепен.

Днес по обед майката подала сигнала, след като станало ясно, че детето го няма у дома. Полицейски части, сили на жандармерията, криминалисти и доброволци се включиха веднага в издирването му и претърсваха изоставени къщи в селото. Включени бяха и следови кучета.

Проверявани са били и канали, водоеми и гористи местности. От 7:30 сутринта и бащата, и майката са нямали никаква информация къде е детето. Изчезналото момиче е излизало от вкъщи най-рядко, казват местните хора.

Семейството има хуманитарен статут и живее в село Болярино от лятото - юни месец. Семейството е многочленно, децата са 6. За тях се грижи майка им, защото бащата работи през седмицата в София.

Полицейското присъствие в селото ще остане засилено през цялата нощ.

Вижте още в прякото включване на Димитър Димитров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Лъвиците“ срещу шампиона Италия в групите на Евроволей 2023
„Лъвиците“ срещу шампиона Италия в групите на Евроволей 2023
След експлозията в Източна Полша: Най-важните акценти и реакции (видео)
След експлозията в Източна Полша: Най-важните акценти и реакции (видео)