НОВИНИ

Деница Сачева: Социалните плащания са гарантирани до края на юни (ОБЗОР)

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:15, 16.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

От ГЕРБ реагираха само няколко часа след интервюто на държавния глава със специален брифинг.

Заявиха, че в краткия мандат на 45-ото Народното събрание президентът се интересувал само от Изборния кодекс и нито веднъж не е призовал за актуализация на бюджета.

На думите на Радев, че под управлението на служебното правителство са заложени потенциални бомби, от ГЕРБ отговориха, че всички социални плащания са гарантирани до края на юни и нито една от мерките, въведени от кабинета "Борисов", не е спряла да действа, след като служебният кабинет пое властта.

От ГЕРБ обясниха, че и без актуализация на бюджета служебното правителство е намерило пари за добавката от 50 лева за пенсионерите, докато управлява.

"Не може да се говори затова, че бюджетът е издънен, че в хазната няма пари, че има нужда от актуализация на бюджета. След като 318 милиона бяха намерени буквално за една нощ", заяви Деница Сачева от ГЕРБ.

Според нея кабинетът "Борисов 3" бил упрекван, че купува гласовете на пенсионерите с добавката от 50 лева. Заяви, че предизборната кампания на президента върви още преди началото на тази за вота на 4 април.

"Логичният въпрос към него е купува ли той гласовете на българските пенсионери с тези 50 лева, които им обеща в рамките на това служебно правителство", попита Деница Сачева.

От ГЕРБ призоваха президентът да излезе с ясна позиция по казуса Навални и разкритата шпионска мрежа, която действала у нас в полза на Русия.

"Президентът в момента се опитва предизборно и преди собствените си избори да лъже всички едновременно. На едните да казва, че е прозападен, на другите да казва, че е проруски, да се обръща, да намигва към Дубай, чрез назначения в служебния кабинет и в крайна сметка да държи в плен българските институции", коментира заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Има такъв народ", БСП и "Демократична България" вероятно са били в координация с президента по време на консултациите за състава на служебното правителство, казаха още от ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория от Ротердам: Очаквам с нетърпение всичко, което предстои
Виктория от Ротердам: Очаквам с нетърпение всичко, което предстои
Остава тежко състоянието на Владимир Каролев, в медикаментозна кома е
Остава тежко състоянието на Владимир Каролев, в медикаментозна кома е