НОВИНИ

Денислава Глушкова записа втора победа на Australian Open при девойките

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:17, 25.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
глушкова динев финалисти турнир тенис itf казахстан
Слушай новината

Българската тенисистка Денислава Глушкова записа втора поредна победа в основната схема на Australian Open при девойките, след като надигра с 6:3, 6:2 Амели Шмейкалова от Чехия.

Мачът започна трудно и за двете тенисистки, които трябваше да отразяват точки за пробив още в откриващите геймове. За щастие първият брейк беше на сметката на българката, която спечели подаването на съперничката си в петия гейм, за да поведе с 3:2. В деветия гейм Глушкова реализира и втори пробив, който сложи точка на първия сет след 6:3.

Втория започна с ранен пробив в полза на българската тенисистка, която набързо поведе с 3:0. При 5:1 тя получи право да сервира за мача, но допусна връщане на единия от пробивите. Още в следващия гейм обаче Денислава реализира нов брейк, който сложи точка на спора след час и 56 минути игра.

Успехът гарантира на Глушкова място във фазата на 1/8-финалите в Мелбърн при дебютното ѝ участие в турнирите от Големия шлем при девойките.

Нейната следваща съперничка в надпреварата ще бъде световната №1 при девойките Петра Марчинко от Хърватия. В срещата си от втория кръг тя елиминира Кейла Крос от Канада с 6:2, 6:2.

Междувременно, българският ни представител при младежите Динко Динев отпадна и от надпреварата на двойки, след като с неговия партньор Игнасио Бусе отстъпиха с 1:6, 1:6 на Танапат Нирундорн от Тайланд и Джейдън Уикс от Канада.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три земетресения в района на българо-гръцката граница, усетени са в Гоце Делчев
Три земетресения в района на българо-гръцката граница, усетени са в Гоце Делчев
Ген. Константин Попов: Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия
Ген. Константин Попов: Наложително е провеждането на КСНС при президента за отношенията НАТО-Русия