НОВИНИ

Денвър Нъгетс нанесе първа домакинска загуба на Бостън Селтикс в НБА

Финикс с убедителен успех над Ню Орлиънс

Бостън Селтикс - Денвър Нъгетс
Снимка: Facebook: Denver Nuggets
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:20, 20.01.2024
Чете се за: 05:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитаващият титлата си в НБА Денвър Нъгетс нанесе първо домакинско поражение през сезона на Бостън Селтикс, след като го победи със 102:100. Джамал Мъри вкара 35 точки за победителите, Никола Йокич остана с 34, а освен това взе и 12 борби, както и подаде 9 асистенции. Така серията на Бостър приключи на 20 поредни домакински успеха, но те комфортно водят в цялата Източна конференция с баланс 32/10.

Това е първата от двата мача между тези състави в редовния сезон, a Денвър е на 3-о място в Северозападната дивизия с 29/14. Втората среща между тях е на 7-и март в щата Колорадо.

Джейсън Тейтъм имаше шанс да изравни резултата в последните секунди на срещата, но опитвайки да отскочи към ринга от един крак, пропусна. Иначе завърши с 22 точки и 8 борби. Дерик Уайт вкара 24 за Селтикс, а Кристапс Поржингис се отличи с 21.

Двукратният носител на приза МВП (най-полезен състезател) в Лигата Никола Йокич буквално се наслаждаваше на отношението на защитата на Селтикс, които избраха да не го дублират. И това беше добре за него, защото вкара 14 пъти от 22 изстрела от игрови ситуации, както и не го пресираха при атаките.

Дивайн Буукър постави свой личен рекорд през сезона, вкарвайки 52 точки за 37 минути на терена при успеха на Финикс със 123:109 над Ню Орлиънс. Слънцата имат 23 победи и 18 поражения и са на 3-о място в Тихоокеанската дивизия, докато Пеликанс остават на върха Югоизточната с 25/18. Това пък е втори пореден мач за Буукър, в който той вкарва 50 или повече точки, а Финикс надвива този противник в четвърти пореден мач.

За последен път Буукър вкара 25 точки в първия период беше на 17-и декември 2022-а година за успех над Ню Орлиънс, когато завърши с 58 точки. Кевин Дюрант добави 26 точки, а Юсуф Нуркич грабна 15 борби за Финикс. Зион Уилямсън се отличи с 24 пункта за Пеликанс.

Джоел Ембийд се отличи с 36 точки, а Тайризи Макси – с 32, за да помогнат за четвъртата поредна победа на Филаделфия. Тодзи път те спечелиха със 124:109 над Орландо като гости.

Да вкарат по 30 точки всеки от тях за Ембийд и Макси е осми мач този сезон, което подобри клубния рекорд с давност 58 години. Това са направили седем пъти в историята Уилт Чембърлиейн и Хол Гриър в периода 1965/1966. Също така Ембийд има 19 поредни мача с 30 и повече точки, което е клубен рекорд. За Орландо пък Уендел Картър-Джуниър се отличи с 25 точки и 11 борби.

Вторият най-слаб отбор в цялата Западна конференция Портланд постигна 12-а победа от началото на сезона – 118:115 у дома над Индиана. Джерами Грант вкара 37 точки и помрачи дебюта на Паскал Сиакам за Индиана. Малколм Брогдън добави 30 за победителите. За Пeйсърс на терена след пет пропуснати мача заради травма се върна Тайриси Халибъртън, вкарал 21 точки и подал 17 завършващи паса.

Атланта Хоукс се наложи над Маями със 109:108. ДеДжонти Мъри вкара тройка за успеха на отбора от Джорджия две секунди преди края. Домакините от Маями преди срещата пък имаха церемония по изваждането от употреба на фланелката на местната икона Удонис Хаслем, но Атланта постигна 18-а победа и е нa 3-о място в Югоизточната дивизия.

Иначе Мъри завърши срещата с 22 точки, но доста по-важно е, че във втори пореден мач неговият кош се оказва решаващ и победен. В сряда вечерта той отбеляза при домакинската победа над Орландо със 106:104 буквално с изтичането на редовното време.

Богдан Богданович добави 17 точки, Джейлън Джонсън остана с 15, а Садик Бей наниза 14. Атланта изоставаше с 4 точки 35 секунди преди края, но успя да измъкне успеха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничено е движението за камиони по пътя Панагюрище – Панагюрски колони и Панагюрище – Белица
Ограничено е движението за камиони по пътя Панагюрище – Панагюрски колони и Панагюрище – Белица
Отложиха контролата между дубъла на ЦСКА 1948 и Локомотив София заради времето
Отложиха контролата между дубъла на ЦСКА 1948 и Локомотив София заради времето