НОВИНИ

Денвър удържа финалния натиск на ЛА Лейкърс и поведе във финала на Западната конференция на НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:38, 17.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
денвър удържа финалния натиск лейкърс поведе финала западната конференция нба
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Денвър Нъгетс надигра със 132:126 като домакин Лос Анджелис Лейкърс и по този начин поведе с 1-0 победи във финала на Западната конференция на НБА.

Пред пълните трибуни в зала "Бол Арена" домакините започнаха по-уверено срещата и в рамките на първото полувреме доминираха събитията на паркета, което им позволи да се оттеглят на почивката с преднина от 18 точки при 72:54.

След подновяването на играта разликата дори набъбна до 20 пункта в полза на Нъгетс, но силна серията на "езерняците" запази интригата в мача преди началото на последната четвърт.

В решителните 12 минути ЛА Лейкърс продължи да стопява разликата и в крайна сметка се доближи само на 3 точки от своите съперници при 124:127. Домакините от Денвър обаче не позволиха да се стигне до обрат и след по-добри последни минути си осигуриха крайния успех след 132:126.

Най-полезният играч в НБА през последните два сезона Никола Йокич бе най-полезен за победителите, оформяйки "трипъл-дабъл" - 34 точки, 21 борби и 14 асистенции. Джамал Мъри добави 31 пункта за победителите, а Кентевиъс Колдуел-Поуп приключи с 21.

От другата страна Антъни Дейвис вкара впечатляващите 40 точки и прибави 10 борби, за да завърши с "дабъл-дабъл", а Леброн Джеймс допринесе също с "дабъл-дабъл" - 26 пункта и 12 борби, оставяйки само на една асистенция от "трипъл-дабъл".

Мач №2 от финала в Западната конференция ще се проведе отново в Денвър в петък (19 май) рано сутринта българско време. Играе се до четири победи от седем мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП-ДБ започват разговори за промяна в Конституцията
ПП-ДБ започват разговори за промяна в Конституцията
Евролигата обяви програмата за финалната четворка в Кауанас
Евролигата обяви програмата за финалната четворка в Кауанас