НОВИНИ

Денят, в който червените картони в Италия валяха ... за треньорите

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:23, 25.10.2021
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
денят червените картони италия валяха треньорите
Слушай новината

Неделният ден в италианската Серия "А" се очакваше от много привърженици, тъй като щеше да предложи две големи дербита на върха в таблицата: Рома - Наполи и Интер - Ювентус.

След края на тези срещи обаче акцентът беше не толкова върху видяното на терена, ами върху червените картони, които бяха показани на Жозе Моуриньо, Лучано Спалети и Симоне Индзаги.

Напълно очаквано в дербита с такъв голям заряд понякога и треньорите подхождат по-емоционално, а в такива случаи не липсват и разгорещените спорове със съдии и футболисти.

Едва ли обаче някой си е представял, че в рамките на само няколко часа четирима треньори на отбори от топ 6 ще видят червения цвят на картона.

В това число прибавяме и наставника на Аталанта Джан Пиеро Гасперини, който също беше пратен на трибуните в мача на неговия тим срещу Удинезе, който откри програмата в неделя в Серия "А".

Неговото изгонване като че ли беше знак какво да очакват феновете в двете големи дербита по-късно през деня.

На "Стадио Олимпико" един срещу друг се изправиха Рома и Наполи, водени от Жозе Моуриньо и Лучано Спалети.

Темперамента на "Специалния" е добре познат на целия футболен свят и снощи той отново не пропусна да се изяви. В 19-ата минута португалецът получи жълт картон за протести срещу решение на арбитъра Давиде Маса, а десет минути преди края на редовното време нова гневна реакция на Жозе му донесе втори жълт картон и изогнването му от треньорската скамейка.

Реферът Маса показа още един червен картон в тази среща и той беше за ... колегата на Моу - Лучано Спалети. След последния съдийски сигнал треньорът на Наполи отиде да разговаря с главния съдия и след размяна на няколко думи, на него също му бе вдигнат червен картон.

На пресконференцията след двубоя Спалети се оправда с това, че е поздравил Маса за отличното ръководене на двубоя, но поясни, че арбитърът е приел тези негови думи като ироничен комплимент и затова му е показал червения картон.

Малко по-късно същата вечер, на "Сан Сиро", шампиона Интер посрещна Ювентус в мач, който ще се запомни с отсъждането на спорна дузпа за "бианконерите" след намеса на ВАР.

Именно решението за 11-метров наказателн удар в полза на "Старата госпожа" изкара извън нерви наставника на "нерадзурите" Симоне Индзаги. За реакцията си той също беше пратен на трибуните от рефера Маурицио Мариани.

Така, в рамките на само няколко часа, четиримата наставници на отборите от топ 6 в Италия бяха изгонени, а това определено не се вижда всеки ден.

Любопитен факт е, че в съботната вечер друг отбор от челната шестица, Милан, също бе въвлечен в двубой, в който червените картони не липсваха.

"Росонерите" победиха с 4:2 като гост състава на Болоня, но домакините завършиха мача със само 9 души, след като под душовете бяха пратени предсрочно Адама Сумаоро и Роберто Сориано. И в двата случая обаче решението на съдията да изгони футболистите бе напълно правилно.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навръх рождения си ден: Шиникова измести Пиронкова и вече е втора ракета на България
Навръх рождения си ден: Шиникова измести Пиронкова и вече е втора ракета на България
Напусна ни великият Александър Шаламанов
Напусна ни великият Александър Шаламанов