НОВИНИ

Депутати искат оставки в правителството заради ситуацията с пожарите

Николай Минков
от Николай Минков
11:52, 18.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

ПП-ДБ и "Възраждане" поискаха оставката на вътрешния министър заради несправяне с пожарите. Костадин Костадинов призова и Главчев да подведе оставка.

Делян Певски пък отправи остри критики към президента, че не свиква Съвета за национална сигурност. БСП и ИТН се възмутиха, че няма нужната техника за справяне с огъня.

Деница Сачева, ПГ на ГЕРБ-СДС: "Тази сутрин съм под въздействие на репортажите от с. Воден и по-скоро мисля за тези хора в момента. Бих искала да се свържа на първо време с министъра на социалната политика, да получа информация какво се случва със социалните услуги, с хората - каква помощ биха могли да получат тези, които са загубили домовете си."

Кирил Петков - ПГ на ПП-ДБ: "Гледам по телевизията. Хората се борят, дават всичко от себе си, обаче карат пожарни команди на 40 години. Проблем е, че от 40 години не сме инвестирали във водна инфраструктура. Е, какво е общото между тези примери? Общото е, че през годините едни пари са отивали в джобовете на едни хора, вместо да отиват за пожарни, за линейки, за воден цикъл."

Костадин Костадинов - ПГ на "Възраждане": "Някой трябва да поеме отговорност. Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставката моментално, днес. Очевидно е, че ние като държава не можем да се справим с горски пожари. Като има горски пожари, трябва да се изкарват живи вериги от хора, които да го локализират. Няма хора, които в момента да го направят това."

Делян Пеевски - ПГ на ДПС: "Чудовищно е положението. Изгорели къщи. Хора бедстват. Държавата трябва да си е на мястото. Аз смятам, че вчера правителството си беше на място - премиерът, военният министър - хората работиха, но нямат нищо, с което да работят. Ние като европейска държава трябва да си свършим работата и да се оборудваме."

Атанас Зафиров - ПГ на "БСП за България": "Още днес ще внесем предложение за отпускане на средства за техника, консумативи, компенсация на пострадалите. Необходими са спешни мерки - затова сме готови да инициираме такива мерки. Това е темата на темите."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът да връчи третия мандат на ИТН, поиска Слави Трифонов
Президентът да връчи третия мандат на ИТН, поиска Слави Трифонов
МОК обяви списък на руските спортисти за Игрите в Париж
МОК обяви списък на руските спортисти за Игрите в Париж