НОВИНИ

Мюмюн Мюмюн: Почетният председател на ДПС винаги дава някакви съвети и насока

bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 18.07.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Ясни са процесите, които текат в ДПС и сме в ситуация, в която трябва да запазим единството в партията, както се е случвало назад във времето не един път. Вярвам, че ще излезем по-силни и по-единни от тази ситуация, не е нещо, което не е нерешимо. Това коментира в студиото на "Денят започва" независимият вече депутат Мюмюн Мюмюн.

Когато търсехме добрия резултат след изборите, явно новият екип забрави за някои традиции, които така или иначе ги има в ДПС и те сякаш се пренебрегнаха, каза той и допълни:

"Колективните органи някак си останаха на заден план. В инерцията, с която тръгна новото ръководство даде някаква енергия, някаква мотивация, но загърби други основни неща. Мисля, че трябваше да стъпим на основата и дадем принос с новата енергия."

Според него, всяка партия се стреми да участва пряко в политическите процеси, но не смята, че това някъде е объркало нещата. Колективните органи и вземането на общите решения даде предпоставка да се стигне до тук. За краткия период от февруари до сега Делян Пеевски се е превърнал от “феномен” до човек, който еднолично взима решенията в ДПС:

"Почетният ни председател винаги дава някакви съвети и насока. От там нататък ние като партийци и различните органи, било то областни съвети, общински по-надолу, централни по-нагоре, всички те разсъждават и взимат някакво решение на база, дори и препоръката на почетния ни председател. В случая не е сгрешил", посочи Мюмюн.

По думите му, грешките може би водеха до смяната на председател на партията:

"Не беше сгрешил почетния председател, беше с правилно впечатление за посочването на г-н Пеевски и даването на неговата благословия, след което и ние, познавайки го, видяхме че може добре да се работи с него, но не еднолично."

ДПС е 34-годишна партия, която има колективни тела и решенията се взимат колективно, за да продължи традицията и щяхме да се радваме на добри резултати, за да продължим напред, допълни Мюмюн Мюмюн.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиърс Льопаж пропуска Олимпийските игри в Париж
Пиърс Льопаж пропуска Олимпийските игри в Париж
Александър Донски отпадна на сингъл и на двойки от Пособланко
Александър Донски отпадна на сингъл и на двойки от Пособланко