НОВИНИ

Депутатите отхвърлиха създаването на временна комисия за противоепидемичните мерки

депутатите отхвърлиха създаването временна комисия противоепидемичните мерки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:41, 05.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

С 51 гласа "за", 64 "против" и 30 "въздържал се" мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на "Възраждане" за създаване на анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства за въведените противоепидемични мерки срещу коронавируса у нас.

ПГ на "Възраждане" предложи да се създаде специална комисия за противоепидемичните мерки

От партията настояваха временната комисия да се занимава с последиците върху психическото състояние на гражданите от въвеждане на мерките, със сключените договорите за доставка на ваксини, проверка на броя на хоспитализираните пациенти и ревизия на средствата, отпуснати по клиничните пътеки за лечение на COVID-19.

"Кой ще носи отговорността за абсолютно безсмислено похарчените милиони левове. Прекалено много са въпросите, а отговорите се броят на пръстите на едната ръка. Няма прозрачност", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според Хасан Адемов от ДПС няма смисъл от създаване на подобна комисия.

"По-важният въпрос е какво ще направи тази комисия, по-важният въпрос е как се управлява кризата изобщо в България. Разбрахме, че е създаден този пандемичен комитет, кризата трябва да бъде управлявана не единствено и само от едно министерство. Дали кризата ни управлява в момента или ние активно управляваме кризата – това е най-важното нещо", допълни Хасан Адемов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блъснаха 14-годишно момче на пешеходна пътека в Плевен
Блъснаха 14-годишно момче на пешеходна пътека в Плевен
Ботев Враца запазва Бауренски, но се разделя с двама
Ботев Враца запазва Бауренски, но се разделя с двама