НОВИНИ

Дерик Роуз окачи кецовете на пирона

Американският баскетболист ще остане в историята като един от най-експлозивните гардове в НБА

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:59, 26.09.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
никс обяви повторното подписване дерик роуз
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Дерик Роуз сложи край на своята актива спортна кариера. Американецът стори това на 35-годишна възраст, използвайки своите профили в социалните мрежи, където обяви официално своето решение. Гардът бе доста емоционален в посланието си, като благодари на баскетбола, наричайки го моята първа любов.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Derrick Rose (@drose)


За последно бившият вече баскетболист демонстрираше своите качества в Мемфис Гризлис, където прекара миналия сезон. Той обаче не успя да напомни за най-добрите си дни, записвайки средни показатели от 8.0 точки, 1.9 борби и 3.3 асистенции за 35 мача отвъд океана.

191-сантиметровият плеймейкър влезе в НБА с гръм и трясък, а кариерата му премина още през отборите на Чикаго Булс, Ню Йорк Никс, Кливланд Кавалиърс, Минесота Тимбърулвс и Детройт Пистънс. Именно с екипа на „биковете“ остави най-голяма следа. Ветеранът бе избран в Драфта от Булс под №1 през 2008 година, а след това си заслужи репутацията на един от най-експлозивните гардове отвъд океана.

Ди-Роуз, както бе наричан, влезе в историята като най-младият MVP на редовния сезон в НБА. Освен това стана Новобранец на сезона, като има и три селекции в Мача на звездите, както и една в Идеалния отбор. Също така попадна веднъж и в Отбора на новобранците. Все пак тежката контузия (б.а. – скъсана кръстна връзка), която получи в плейофите с Булс през 2011 г., оказа своето огромно влияние върху неговата кариера, която впоследствие започна да бележи спад.

Роуз остави следа и с националния отбор на САЩ. На сметката си с американците има титла от световното първенство в Турция през 2010 г. и от Мондиала през 2014 г. в Испания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизборно Светият синод призова към усърдна молитва за преодоляване на печалните разделения
Предизборно Светият синод призова към усърдна молитва за преодоляване на печалните разделения